Madrid

Sáenz de Santamaría: "Quan s'incompleix la llei, això té conseqüències"

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions s'ha referit a la decisió de la Fiscalia de demanar deu anys d'inhabilitació a Mas pel 9-N i ha dit que és un ciutadà més

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol el funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que Mas és un ciutadà més a qui s'està jutjant per si s'ha saltat la llei. Ho ha dit respecte a la decisió de la Fiscalia de demanar 10 anys d'inhabilitació a l'expresident català Artur Mas i ha subratllat que "la llei s'aplica per a tots i, quan un la incompleix, en un Estat de dret això té conseqüències".

Sáenz de Santamaría, en declaracions als periodistes en un acte a Madrid al costat de la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, s'ha referit d'aquesta manera a la decisió de la Fiscalia de demanar aquests deu anys d'inhabilitació per a Mas i nou anys més per a cada una de les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega per haver mantingut la consulta sobiranista del 9-N malgrat que havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional.

La vicepresidenta ha subratllat que la Fiscalia actua amb autonomia a l'hora de fer les seves peticions de penes i que el govern respecta les decisions dels òrgans encarregats de vetllar pel compliment de la llei i per l'Estat de dret.


"De mateixa manera que qualsevol ciutadà que incompleix la llei sap que això li pot comportar determinades conseqüències, Mas és un ciutadà més i s'està jutjant si es va saltar la llei i quina pena li correspon per això".


En plantejar-li si aquesta decisió pot influir en els plans de Carles Puigdemont, la vicepresidenta ha subratllat que això ho haurà de dir el president de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut