La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría.
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
Consell de Ministres

Sáenz de Santamaría promet una resposta per escrit a la carta de Mas, però reitera que s'ha d'actuar "dins del marc de la Constitució"

La vicepresidenta del govern espanyol no ha volgut entrar en detalls sobre el contingut de la resposta que donarà el president del govern espanyol, perquè creu que Mas ha de ser el primer a conèixer l'opinió de l'executiu. Sáenz de Santamaría, però, ha insistit que s'ha d'actuar "dins del marc de la Constitució i les lleis" per negar la possibilitat de celebrar una consulta "dialogada i legal" a Catalunya.

RedaccióActualitzat
Artur Mas serà el primer a conèixer la resposta del govern espanyol a la carta que va enviar al seu president, Mariano Rajoy. La vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reiterat aquest divendres les paraules de Rajoy i ha promès una resposta per escrit al president de la Generalitat.

Sáenz de Santamaría no ha volgut entrar en detalls sobre el contingut de la resposta que donarà el president del govern espanyol, perquè creu que Mas ha de ser el primer a conèixer l'opinió de l'executiu. "Aquest govern acostuma a seguir aquest esquema: si contestem una carta, el primer que se n'assabenta és el remitent", ha defensat Sáenz de Santamaría, fent referència a la lleialtat i el respecte entre institucions.

La vicepresidenta ha insistit que s'ha d'actuar "dins del marc de la Constitució i les lleis" per negar la possibilitat de celebrar una consulta "dialogada i legal" a Catalunya.
Anar al contingut