Les grans favorites per rellevar Rajoy
Les grans favorites per rellevar Rajoy
Madrid

Sáenz de Santamaría diu que si Cospedal lidera el PP l'ajudarà a presidir el govern

En la cursa per encapçalar el PP, De Cospedal admet que haver "donat la cara" pel partit en el cas Gürtel l'"ha perjudicat"

RedaccióActualitzat

Ha arrencat la cursa per rellevar Mariano Rajoy al capdavant del PP. Hi ha set aspirants i només dos com a màxim poden arribar a la votació final del congrés extraordinari dels dies 20 i 21 del mes que ve. L'exministra de Defensa i secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, i l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría són les favorites.

Els set candidats comencen aquest cap de setmana a recórrer Espanya per obtenir el suport de la militància. Davant d'algunes alertes sobre el risc de fractura en el partit per la lluita De Cospedal-Sáenz de Santamaría, l'exvicepresidenta del govern espanyol ha dit a la COPE que si guanya l'exministra de Defensa li donarà tot el suport.

 

"Si guanyés la senyora Cospedal pot saber que des del minut següent del dia 21, on jo estigui, que és el mateix, i no demano ni vull cap càrrec, l'ajudaré perquè pugui ser la pròxima presidenta del govern d'Espanya. Perquè crec que el millor per a Espanya és que hi hagi un president del Partit Popular."

 

Sáenz de Santamaría no ha volgut dir quants avals ha presentat per poder optar a presidir el PP. Ha minimitzat aquesta qüestió al·legant que li van aconsellar no entrar en "una guerra d'avals" perquè n'hi ha prou amb tenir-ne només 100. A més, creu que no calia "molestar ningú ni insistir a ningú" perquè donés suport a la seva candidatura.

 

 

L'altra aspirant amb més possibilitats ha assegurat, en declaracions a TVE, que haver "donat la cara" en nom del Partit Popular en el cas Gürtel l'"ha perjudicat". De Cospedal reflexiona sobre el paper que ha hagut d'assumir en el PP.

 

"He donat la cara i he defensat el meu partit de temes que no tenien res a veure amb mi perquè és el meu partit, perquè els milers i milers de militants del Partit Popular, que són gent honorable, que tots els dies s'aixequen per treballar i oferir el millor per als seus veïns i per als seus compatriotes, no es mereixen que el nostre partit estigués tacat per les corrupteles o pels robatoris que haurien pogut fer algunes persones vinculades amb nosaltres en el passat. No em penedeixo de res. Sé que ha perjudicat la meva imatge. Ho sé molt bé. És el cost, sempre, de donar la cara, però, francament, no em penedeixo de res."

 

Els candidats a presidir el PP necessitaven un mínim de cent avals. Set ho van aconseguir abans que acabés el termini, aquest dimecres al migdia. El vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, en va reunir 5.000; De Cospedal, més de 3.200, i l'exministre José Manuel García-Margallo, més de 500. Sáenz de Santamaría va preferir no dir quants avals va recollir.

ARXIVAT A:
PPMariano Rajoy
Anar al contingut