Sáenz de Santamaría diu que el PP ha escapçat els líders de l'independentisme

En un acte del PP català, la vicepresidenta del govern espanyol es respon una pregunta: "Qui ha fet que, a dia d'avui, ERC, Junts per Catalunya i la resta d'independentistes no tinguin líders perquè estan escapçats? Mariano Rajoy i el Partit Popular"

RedaccióActualitzat

El PP es vanta d'haver escapçat l'independentisme. En un acte de campanya a Girona, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha atribuït al seu partit i a Mariano Rajoy que Oriol Junqueras sigui a la presó i Carles Puigdemont a Bèlgica.

Sáenz de Santamaría s'ha respost ella mateixa una sèrie de preguntes:

"Qui ha aconseguit que per primer cop estiguem llegint que els independentistes poden deixar de sumar en unes eleccions? Mariano Rajoy i el Partit Popular.

Qui ha fet que, a dia d'avui, Esquerra Republicana i el PDeCAT... No, perquè ja no són el PDeCAT, però Junts per Catalunya i la resta d'independentistes no tinguin líders perquè estan escapçats? Mariano Rajoy i el Partit Popular.

Qui ha aconseguit que la Generalitat estigui al servei de tots els catalans i no dels que voten els independentistes exclusivament? Mariano Rajoy i el Partit Popular."

La vicepresidenta del govern espanyol ha demanat el vot pel Partit Popular per "seguir liquidant l'independentisme" i "assentar" les actuacions que s'han dut a terme d'ençà de l'aplicació del 155 i la destitució del govern.

Ho ha dit en un dinar electoral a Girona, on han participat també el candidat Xavier García Albiol, el delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, i on ha assistit el secretari d'estat d'Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, encarregat de la gestió de la Generalitat amb el 155.

Sáenz de Santamaría ha ironitzat sobre el fet que des de divendres "el Diplocat ja no es diu Diplocat, sinó 'Diplocat en liquidació'".

Albiol diu que el 155 ha "posat ordre" a la Generalitat

El candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Xavier García Albiol, ha insistit que el 21D no només està en joc el govern de la Generalitat, sinó "segurament també l'estabilitat a Espanya", i ha celebrat que el govern de l'Estat hagi "posat ordre" als departaments de la Generalitat.

Albiol ha afirmat que la seva formació treballa per "tornar la normalitat social" a Catalunya i posar punt final a la "divisió" i "l'enfrontament constant" que ha generat, segons diu, el procés independentista.

 

Millo qualifica de "tirania" el govern de Puigdemont

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha qualificat de "malson" els últims dos anys de "tirania" per part d'un govern de la Generalitat que "ha abusat del poder" i que ha "mentit" i "enganyat" els catalans.

"Hem tingut un govern de dictadura i de tirania dels que han volgut imposar les seves idees donant l'esquena a la meitat dels catalans i perjudicant tothom."

En aquest sentit, ha advertit, sense citar-lo, Ciutadans, un partit que "encara no ha fet res i només aspira a aprofitar-se del fruit de la feina que hem fet". "Algunes pensen només a guanyar, i ens poden fer perdre", ha alertat.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DIndependènciaPPArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut