Madrid

Saénz de Santamaría diu a Iglesias i Sánchez que els espanyols volen "tranquil·litat política"

El govern espanyol demana serietat en les negociacions per formar govern i avisa Podem i PSOE que els espanyols van votar moderació i cooperació

RedaccióActualitzat

El govern espanyol en funcions no veu amb bons ulls la proposta del líder de Podem, Pablo Iglesias, per formar govern. En la roda de premsa del Consell de Ministres, la vicepresidenta espanyola i dirigent del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, afirma que els espanyols han demanat moderació i cooperació en els pactes i considera que Mariano Rajoy ha ofert el govern que vol el poble.

Sáenz de Santamaría considera que els espanyols van apostar en les eleccions "per una agenda moderada, que és el que tenen els països als quals els va bé o, com a mínim, no tan malament, al conjunt de la UE". Aquesta agenda dels espanyols, diu, passa per la unitat i el creixement:

"L'objectiu és la defensa de la unitat d'Espanya, de la sobirania del conjunt del poble espanyol i de la igualtat dels espanyols i una agenda per seguir creixent per consolidar i estendre la recuperació."

Assegura que la postura del president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, és demanar tranquil·litat política:

"Els espanyols volen tranquil·litat, ja han viscut molts ensurts."

 

La vicepresidenta explica que els espanyols han viscut molts sacrificis i esforços per arribar fins aquí i que "això és el que el president espanyol vol consolidar".

Sáenz de Santamaría també veu en el resultat de les eleccions una crida a la cooperació i el pacte. Assegura que la proposta de Rajoy, en un pacte amb el PSOE i Ciutadans, va en la línia del que demanen els espanyols.

La vicepresidenta espanyola ha recordat que Rajoy va guanyar les eleccions per una àmplia majoria, "per un milió set-cents mil vots". I ha enviat un missatge a qui estigui "disposat a seure a la cadira de president del govern":

"Jugar amb la vida, amb el futur i la tranquil·litat dels espanyols i d'Espanya és una cosa que els tocarà a ells decidir. Jo vull veure quina explicació té el senyor Sánchez."

Preguntada sobre el candidat de la presidència del PP, Saénz de Santamaría ha deixat clar que el PP no es planteja buscar una alternativa a Mariano Rajoy.

Dures crítiques al viatge a Veneçuela

Sáenz de Santamaría ha entrat a valorar la polèmica pel viatge de membres de la CUP, Podem i el pare d'una persona condemnada per ser membre d'ETA com a convidats a Veneçuela. Considera que és una ingerència a l'Estat:

"És una ingerència sobre els assumptes de l'estat que es facin reunions com aquestes. Viatges privats però amb avions de la titularitat pública per parlar del procés de pau al País Basc i del dret a decidir."

Sáenz de Santamaría, contundent, ha afirmat que "el que som els espanyol ho decidim els espanyols, conjuntament":

"No crec que anar a agafar apunts a Veneçuela amb la situació econòmica i política en què es troba sigui el més encertat."

La vicepresidenta espanyola ha explicat que s'ha convocat l'ambaixador de Veneçuela per donar explicacions sobre els viatges i també per les declaracions del president veneçolà, Nicolás Maduro, contra Mariano Rajoy, a qui va titllar de racista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut