Pedro Sánchez i Mariano Rajoy
Pedro Sánchez truca a Rajoy per tancar files sobre el referèndum
Madrid

Sánchez pacta amb Rajoy garantir la legalitat i la Constitució sense dir com

Unes hores abans de la cimera pel referèndum, el govern espanyol ha tornat a demanar a Puigdemont que busqui una data "per anar al Congrés"

RedaccióActualitzat

Unes hores abans de la cimera convocada per Puigdemont a Palau sobre el referèndum, des de Madrid han escenificat que aquest no és negociable. Mariano Rajoy i el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, han tancat files per evitar-lo, i ho han fet en la primera conversa que han tingut des de les primàries socialistes de fa una setmana.

Sánchez ha volgut deixar clar al president espanyol que estarà al seu costat per defensar la legalitat i la Constitució "contra qualsevol intent de trencar-la". Segons fonts socialistes ha estat el nou secretari general del PSOE qui ha trucat el cap de l'Executiu i tots dos han mantingut una conversa "fluïda i normal".

Aquesta conversa es produeix després que el portaveu provisional del Grup Socialista al Congrés, José Luis Ábalos, hagi reclamat a Rajoy que "segui" a tots els partits constitucionalistes per "demostrar que hi ha un bloc constitucionalista" ampli contra la celebració del referèndum.

Sáenz de Santamaría emmarca la cimera pel referèndum en un "clima preelectoral"

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha comparegut abans de la cimera pel referèndum, ha tornat a demanar a Puigdemont que busqui data per anar al Congrés dels Diputats, "que és on es troben les solucions als problemes polítics". La vicepresidenta ha recordat al president Catalunya quina és l'adreça de la cambra baixa.

Sáenz de Santamaría també ha dit que Puigdemont està "instrumentalitzant un procés del qual no saben com sortir-se'n, amb un ull posat a les enquestes". Segons ha destacat, "el més important per a tots és com arriben a unes futures eleccions".

A més, la vicepresidenta ha asssegurat que no hi haurà referèndum ja que la unitat d'Espanya és "innegociable" i que Puigdemont que està alimentant "un victimisme que no cola". La vicepresidenta també ha assenyalat que "la Generalitat està en mans de la CUP", dels "extremistes que són minoria al Parlament". Des de la CUP, ja han respost per tuit, que "el futur de Catalunya està en mans dels catalans".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut