La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la comissió del Senat que aprova el 155 (horitzontal) 26/10/2017
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a la comissió del Senat que aprova el 155 (horitzontal) 26/10/2017
Madrid

Sáenz de Santamaría assumeix per decret les competències del govern pel 155

El BOE publica que Rajoy assumeix les funcions del president de la Generalitat i les delega en Sáenz de Santamaría

RedaccióActualitzat

El Butlletí Oficial de l'Estat publica les decisions del govern espanyol per intervenir l'autonomia mitjançant l'article 155 de la Constitució. Tal com ja es va anunciar, el president espanyol, Mariano Rajoy, s'atribueix les funcions i competències del president de la Generalitat, que delega a la vicepresidenta i ministra per a les Administracions Territorial, Soraya Sáenz de Santamaría.

"Article 3 president del govern

En relació al govern, a l'administració de la Generalitat de Catalunya, els seus organismes, ens, entitats i sector públic empresarial que en depenguin, el president del govern de la nació assumeix les funcions i competències que corresponen al president de la Generalitat de Catalunya, previstes a l'Estatut d'Autonomia., en el cve: BOE-A-2017-12329, de la presidència de la Generalitat i del govern i d'altres disposicions autonòmiques.

Article 7 Delegació de competències

"De conformitat amb l'establert en l'article 20 de la Llei 50/1997, de 27 de novembre, del govern, el president del govern de la nació delega les funcions que li atribueix l'article 3 d'aquest reial decret en la vicepresidenta del govern i la ministra per a les Administracions Territorials".

A més, concreta que Saénz de Santamaría assumeix el control de la vicepresidència de la Generalitat després del cessament d'Oriol Junqueras.

El BOE també recull que el Consell de Ministres s'ocuparà de les funcions del Consell Executiu. Els ministres passen a ser els titulars dels diferents departaments de la Generalitat després del cessament de tots els consellers: Jordi Turull, Raül Romeva, Clara Ponsatí, Josep Rull, Meritxell Borràs, Antoni Comín, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Lluís Puig, Carles Mundó i Meritxell Serret.

El text recull que si Puigdemont o la resta de l'executiu es resisteixen a deixar els seus càrrecs, el govern espanyol els adverteix que poden estar cometent un delicte d'usurpació en funcions, tipificat en el Codi Penal.

Mentrestant, aquest dissabte mateix ja hi ha una primera reunió a Madrid de la comissió de secretaris i subsecretaris d'estat, que seran els que assumiran les diferents funcions del govern català i les competències de l'autonomia. Tots molt pròxims a l'òrgan de Soraya Sáenz de Santamaría.

Aquesta reunió la presidirà qui és la mà dreta de la vicepresidenta del govern espanyol al Ministeri d'Administracions Territorials, l'aragonès Roberto Bermúdez de Castro, secretari d'estat. I també hi tindrà un paper molt important el català José Luis Aillón, també secretari d'estat.

Les mesures del 155 al BOE by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut