Madrid

Sáenz de Santamaría aplaudeix la sentència del TC pel 9-N

La vicepresidenta del govern espanyol ha destacat que la sentència hagi estat per unanimitat

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha mostrat satisfeta amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que considera inconstitucional la consulta del 9-N a Catalunya. "Davant la Constitució no caben astúcies, ni de fet ni de dret", ha remarcat la vicepresidenta espanyola.

Sáenz de Santamaría ha destacat que la sentència ha estat per unanimitat i ha recordat que la Constitució obliga "tothom", de manera que ningú pot "saltar-se la llei".

Preguntada als passadissos del Congrés per la querella que pesa contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i d'altres dirigents catalans per convocar aquesta consulta, Sáenz de Santamaría ha assenyalat que seran els tribunals ordinaris "amb absoluta independència" els que hagin d'enjudiciar aquestes conductes. "Nosaltres, en aquest procediment, no hi entrem."

La vicepresidenta ha recordat també que la sentència del TC estableix que una consulta sobre "qüestions fonamentals", com la que pretenia la Generalitat, només seria possible a través de la reforma de la Constitució en els termes en què la mateixa carta magna preveu.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut