Madrid

Sáenz de Santamaría adverteix: "La Constitució té molts mecanismes per fer complir la llei"

La vicepresidenta del govern espanyol creu que Artur Mas ha iniciat un viatge sense rumb que ha provocat una fractura a la societat catalana i li ha recordat que ha de respectar la llei

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, preguntada per l'article 155 de la Constitució Espanyola, ha advertit Artur Mas que "a Espanya la llei es compleix" i que "la Constitució té molts mecanismes per fer complir la llei" i el govern del PP no dubtarà a recórrer a tots els mecanismes de què disposen.

Sáenz de Santamaría ha dit que Mas ha iniciat un viatge cap a enlloc en què ha anat perdent el suport i que ha provocat una fractura de la seva coalició i el que ha qualificat com més preocupant, "una fractura en la societat catalana".

A preguntes dels periodistes, Sáenz de Santamaría també s'ha referit a la retirada de la imatge del rei Joan Carles de la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona. Per Santamaría, es tracta d'una mesura que aconsegueix cridar l'atenció i ha dit que "fer escenes perquè es gravin va en la política de generar soroll però no ajuda a generar llocs de treball".

En aquest sentit, la vicepresidenta ha dit que la Constitució empara els símbols i que el govern vetlla perquè la llei es compleixi i es respecti els símbols de l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut