Soraya Sáenz de Santamaría durant un acte amb afiliats, a Cadis, aquest dilluns (EFE)
Soraya Sáenz de Santamaría durant un acte amb afiliats, a Cadis, aquest dilluns (EFE)

Sáenz de Santamaría: "A Catalunya es practica l'apartheid"

Juli RodésActualitzat

Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol amb Mariano Rajoy, pensa que "a Catalunya es practica l'apartheid".

L'actual candidata a la presidència del PP ho ha assegurat durant una entrevista a la cadena COPE, quan ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que s'hagi reunit amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

"El primer que hauria d'haver fet el president [Sánchez] és parlar amb els constitucionalistes abans de convidar Torra a passejar per La Moncloa. Apaivagar aquesta gent no és possible. A Catalunya es practica l'apartheid. Sánchez ha de defensar els catalans que se senten espanyols.

Sáenz de Santamaría també ha acusat Sánchez de vendre's Espanya per mantenir-se en el poder.

"Perquè a Sánchez li hagin regalat el silló de La Moncloa no pot anar regalant Espanya a trossets. El que toca és fermesa, el que toca és defensa de l'Estat i portar l'Estat i el govern [espanyol] a Catalunya, i no treure-l'hi."

També ha defensat que ella va dialogar molt amb Catalunya sense fer cap concessió a l'independentisme:

"Jo amb qui més vaig dialogar a Catalunya va ser amb els catalans. Amb les empreses, amb Societat Civil i els partits polítics que es veien amenaçats o assetjats. No vam cedir ni una sola competència a Puigdemont ni vam retirar cap recurs. Una cosa és el diàleg amb la societat catalana i una altra les cessions als partits independentistes. Jo mai no aniré contra la llei i defensaré la unitat d'Espanya."

 

Les declaracions de Sáenz de Santamaría, que fa 33 dies encara era la vicepresidenta del govern espanyol, arriben en plena campanya de les primàries del PP que ella i Pablo Casado es disputen per succeir Mariano Rajoy al capdavant del partit i, eventualment, arribar a La Moncloa.

ARXIVAT A:
PP
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut