L'alcalde de Londres, a la catedral de Southwark
L'alcalde de Londres, a la catedral de Southwark
Londres

Sadiq Khan, investit alcalde de Londres en una cerimònia a la catedral de Southwark

Es converteix així en el primer alcalde musulmà de la història de Londres, i el primer, també, d'una capital europea

RedaccióActualitzat

El candidat laborista, Sadiq Khan, ha estat investit aquest dissabte alcalde de Londres en una cerimònia celebrada a la catedral de Southwark de la capital britànica.

Khan pren el relleu a l'excèntric i conservador Boris Johnson després de guanyar per tretze punts el seu rival, el conservador Zac Goldsmith, en les eleccions d'aquest divendres.

Es converteix així en el primer alcalde musulmà de la història de Londres, i el primer, també, d'una capital europea. Khan ha celebrat la victòria com el triomf de l'esperança i la integració, i ha promès representar totes les comunitats:

"Em dic Sadiq Khan i sóc l'alcalde de Londres. Estic determinat a liderar l'Ajuntament més transparent, compromès i accessible que Londres ha vist mai. I a representar cadascuna de les comunitats i cadascuna de les parts de la nostra ciutat, com a alcalde de tots els londinencs."

Sadiq Khan, d'origen pakistanès i fill d'un conductor d'autobusos de la capital britànica, serà el primer alcalde musulmà d'una gran ciutat occidental.

Els "tories" manaven a l'alcaldia des del 2008. El laborista, Sadiq Khan, va obtenir el 44% dels vots.

Anar al contingut