Panamà

Sacyr suspèn el projecte d'ampliació del canal de Panamà per sobrecostos

L'Autoritat del Canal ha rebutjat de manera categòrica qualsevol pressió per canviar les condicions econòmiques pactades i reclama que les obres d'ampliació continuïn. Els treballs per a la construcció de les noves rescloses es consideren una de les obres d'enginyeria més importants del món.

RedaccióActualitzat

El grup espanyol Sacyr ha anunciat que suspèn l'ampliació del canal de Panamà per sobrecostos i dóna 21 dies a les autoritats panamenyes perquè atenguin les demandes que planteja. El projecte està valorat en 2.245 milions d'euros i les obres ja s'han completat en un 64%.

El consorci que té adjudicada l'ampliació del canal ha al·legat que no pot continuar una obra amb 1.600 milions de dòlars de sobrecostos, i en responsabilitza l'administració panamenya. L'acusa d'haver-los proporcionat informació inexacta sobre l'execució del projecte i de no haver respost financerament davant d'imprevistos.

Panamà diu que el consorci busca forçar negociar fora de contracte la construcció del que queda pendent i s'hi nega. Assegura que no acceptarà pressions.

Els treballs per a la construcció de les noves rescloses es consideren una de les obres d'enginyeria més importants del món, perquè unirien els oceans Atlàntic i Pacífic a través del canal, per on passen 17.000 vaixells cada any.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut