S'acaben les restriccions en les trobades socials: ja no hi haurà límit de persones

A partir de divendres, el govern elimina les mesures que afecten drets fonamentals

Actualitzat

Nou pas en la desescalada. La millora de la situació epidemiològica ha portat el govern a aixecar les mesures anti-Covid que afecten drets fonamentals. La més destacable és la limitació de deu persones en les trobades socials.

A partir de divendres, doncs, ja no hi haurà cap restricció en aquest sentit. Ara, el límit de les 10 persones és una recomanació, segons ha informat el govern després de la reunió del Procicat.

També s'elimina la limitació d'aforaments en centres de culte i els actes i cerimònies civils o religioses, que era del 70%. Això inclou els casaments i els funerals.

Ho ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

"No hi haurà cap restricció que afecti drets fonamentals. Les trobades deixen de ser limitades a 10 persones, per tant decauen les restriccions en el dret de reunió i també la que afectava la llibertat de culte restringint l'aforament en els centres religiosos."

Són les mesures que necessitaven l'aval setmanal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que es van instaurar el 14 de juliol.

Un altre canvi és que, en les competicions esportives que es desenvolupin a l'aire lliure en equipaments amb aforament superior a les 10.000 persones, l'aforament màxim passa d'un 30 a un 40%.

A més, en instal·lacions i equipaments en espais tancats que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, a partir d'ara es permet un màxim d'un 30% de l'aforament.

La portaveu ha afegit que el govern ha volgut des del primer moment que les mesures fossin "quirúrgiques".


Les manifestacions ja no caldrà que siguin estàtiques

Una altra novetat que ha aprovat el Procicat té a veure amb el dret de manifestació.

Les mobilitzacions ja no hauran de ser estàtiques. Els manifestants podran fer un recorregut sempre que es compleixi una distància d'1,5 metres entre els grups bombolla si no són convivents, es faci servir mascareta i es fomenti l'ús de gel hidroalcohòlic.

Tampoc caldrà el tancament dels accessos al transport públic més propers.

Sí que es demana el control d'aforament per adequar el nombre d'assistents al compliment de l'espai mínim per persona, així com limitar l'ús de pancartes o altres objectes compartits.


L'oci nocturn, sense data de reobertura

El que ja s'ha confirmat és que es mantindrà tancat per ara l'oci nocturn. Després d'una reunió aquest dilluns a la tarda, el sector continua sense data de reobertura.

Tot i que segons algunes fonts Salut s'hauria posat la xifra de menys d'un centenar de malalts a les UCI com a fita per començar a parlar-ne, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha avisat que és un procés lent i que passar dels actuals 300 crítics al centenar es pot allargar setmanes.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut