A partir de l'1 d'abril els continguts digitals de proveïdors com Netflix podran veure's des de qualsevol país de la Unió Europea (Re…

S'acaben les fronteres europees per als serveis digitals com Netflix o Spotify

La mesura de la UE arriba després de l'eliminació de la itinerància

RedaccióActualitzat

A partir de l'1 d'abril els usuaris europeus de proveïdors digitals en línia com Netflix o Spotify podran accedir als seus serveis des de qualsevol país de la Unió Europea, la UE.

Fins ara aquests serveis només eren accessibles des del país en els que els haguessin contractat, i podien veure i sentir continguts de les plataformes, però diferents dels que havien contractat.

Això afectarà als 29 milions de persones que utilitzen aquests serveis a la UE, i que es calcula que seran més del doble, 72 milions, d'aquí a dos anys.

"Un autèntic mercat únic digital"

Els dos executius europeus responsables de la mesura, Andrus Ansip, vicepresident de la Comissió Europea per al Mercat Únic Digital, i Mariya Gabriel, comissària d'Economia i Societat Digitals, se n'han felicitat:

"Confiem plenament que els organismes de radiodifusió i les plataformes veuran en aquesta mesura una oportunitat per millorar la satisfacció dels usuaris. Avui hem donat un pas més cap a construcció d'un autèntic mercat únic digital."

L'objectiu explícit de la mesura és que els usuaris puguin accedir a les pel·lícules i sèries, els esports, la música, els llibres electrònics i els jocs en línia que hagin contractat mentre són temporalment de viatge per la UE.

Això vol dir que podran accedir als mateixos continguts que al seu país, però no els garanteix que puguin veure els del país on s'estiguin en un moment determinat.

Anar al contingut