Una persona utilitzant un mòbil
Una persona utilitzant un mòbil
Madrid

S'acaben els avantatges per a les operadores de mòbils "low-cost"

A finals d'aquest any es desregularà el mercat de les operadores mòbils virtuals, les que no tenen xarxa pròpia, que consideren que amb la mesura es pot encarir el servei

RedaccióActualitzat

Canvi al mercat dels mòbils, que es liberalitza. Fins ara es protegia els operadors mòbils virtuals, és a dir, els que no tenen xarxa pròpia. Però això s'acaba.

A finals d'any, les operadores virtuals ja no tindran avantatges per llogar la xarxa a les grans operadores, com Movistar, Orange i Vodafone. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) diu que ja hi ha prou competència i que no té sentit continuar protegint-les, per això en desregularà el mercat. 

MásMóvil, Parlem, RACCTel... són una trentena de companyies que tenen un 15 per cent de les línies del mercat espanyol.

Fa 11 anys, es va considerar que les petites només podrien tirar endavant amb l'ajuda de les grans. Per això, la llei va obligar Movistar, Vodafone i Orange a llogar-los la xarxa a preus raonables.

Competència considera que aquestes operadores mòbils virtuals ja s'han fet un forat al mercat i, a partir de l'octubre, les grans operadores quedaran alliberades d'aquesta obligació.

Competència intervindrà si detecta que les grans operadores els posen entrebancs

De moment no se sap quines conseqüències pot tenir això per al consumidor. Les companyies afectades, però, creuen que es reduirà l'oferta i s'encarirà el servei. En tot cas, Competència adverteix que pot intervenir si detecta que les operadores amb xarxa posen massa entrebancs a les petites.
 

Anar al contingut