El Prat de Llobregat

S'acaba la vaga de personal de neteja de l'aeroport del Prat

Si no s'arriba a cap acord entre l'empresa i els treballadors, s'engegarà una segona ronda de mobilitzacions la setmana de Nadal, els dies 22 i 23 de desembre

RedaccióActualitzat

L'aeroport de Barcelona ha ofert aquesta setmana una imatge insòlita de deixalles amuntegades. És el resultat de la vaga que ha fet el personal de neteja. Aquest dissabte a les sis del matí s'ha acabat oficialment, però hi podria haver una segona ronda de mobilitzacions.

Divendres va ser el cinquè i últim dia de vaga dels treballadors de la neteja. Aquest dissabte han tornat a la feina, pendents d'un acord que, si no arriba, generarà una segona ronda de mobilitzacions la setmana de Nadal, els dies 22 i 23 de desembre.

Les terminals 1 i 2 estan recuperant lentament la normalitat. Des de les sis del matí, l'equip de neteja gestionat per Valoriza està recorrent tots els racons de l'aeroport retirant la brossa acumulada, amb la previsió que aquest migdia quedi tot net. Per garantir-ho, el servei s'ha incrementat en 25 treballadors respecte un dissabte habitual.

 

Els mínims que va dictar la Generalitat per a la vaga ha obligat els treballadors a fer el 50% del servei als lavabos i a retirar les restes orgàniques.

 

Els treballadors s'oposen als canvis organitzatius que vol aplicar l'empresa perquè creuen que els comportaran una sobrecàrrega de feina i una reducció dels drets laborals per compensar la rebaixa amb què s'ha adjudicat el servei. La direcció els justifica per adequar el servei a les necessitats de l'aeroport. Tot això el dia d'aquest pont que hi ha més activitat al Prat, amb 850 operacions.

Anar al contingut