Barcelona

S'acaba la setmana amb canvi de temps a la vista

Les boires seguiran tenint protagonisme diumenge. Abundaran a Ponent i seran gebradores en alguns punts. Fora de les zones amb boira, dominarà el sol, però començarem a veure alguns núvols que indiquen un cert moviment atmosfèric. Aniran a més diumenge a la nit. El canvi de temps arribarà a partir de dilluns.

Alberto AlcántaraActualitzat
Diumenge seguirà el temps estable durant la major part del dia. Farà sol, tret de les habituals boires, ubicades a les terres de Ponent, la Vall de l'Ebre i la depressió central. Un cop més, les boires podran persistir, tot i que de manera més local que els últims dies. En molts casos, vindran acompanyades de gebre. Els núvols prims de dissabte tendiran a desfer-se al sud de Catalunya. S'acumularan alguns núvols baixos al litoral. Però cap al vespre s'inicia un canvi de temps i arribaran núvols alts per ponent. Al llarg de la matinada aniran enteranyinant el cel.

Les temperatures mínimes podran baixar una mica més, i assoliran una matinada amb més valors per sota dels -10 graus a les valls del Pirineu. Un cop més, la inversió tèrmica provocarà temperatures lleugerament positives a cotes superiors als 2.000 metres. Les màximes seran molt similars a les del dia anterior.

Al País Valencià, els núvols augmentaran al llarg del dia, amb possibilitat de precipitacions a l'interior, ja de matinada. A les Balears, els núvols apareixeran una mica més tard.

Primeres precipitacions de l'any

L'esperat canvi de temps arriba en l'anomenada setmana dels barbuts.  Es configurarà una pertorbació al sud-est peninsular. L'evolució prevista marca possibles pluges a la façana litoral catalana entre dilluns i dimarts. La precipitació també  podria aparèixer al Pirineu Oriental. Les precipitacions seran més intenses i abundants al País Valencià i les Balears. A partir de dimecres, la pluja tendiria a desaparèixer i a casa nostra tornaria l'anticicló. De tota manera, és una situació que habitualment comporta continus canvis de pronòstic i l'haurem de confirmar amb els pròxims mapes meteorològics. Com a mostra, els models han retirat l'entrada d'aire fred prevista per finals de setmana: avui ens indiquen temperatures en ascens.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut