Concentració a l'Arc de Triomf de Barcelona el 7 de maig (Europa Press / Lorena Sopêna i Lòpez)

S'acaba el toc de queda: entre "ganes enormes de festa" i "no sortir com animals"

Els Mossos i les policies locals han previst controls i recorden que està prohibit fer botellons i les trobades de més de sis persones

Actualitzat

Últim dia amb toc de queda. A les deu de la nit ningú pot ser al carrer, però a la mitjanit s'acaba la prohibició que hi ha hagut durant mig any seguit, perquè decau l'estat d'alarma. Hi ha qui ho ha comparat amb una nit de Cap d'Any, amb les limitacions de la pandèmia, i ho celebrarà amb raïm a les campanades.

Molta gent, sobretot els joves, aprofitaran aquesta primera nit per quedar amb amics a l'aire lliure i trobar-se als carrers i places, com mostra aquest vídeo, mentre altres fan crides a la prudència.

 

No hi haurà ni bars ni discoteques i els botellons estan prohibits, però les ganes de festa hi són i per això els Mossos i les policies locals faran controls i impediran concentracions nocturnes. Les trobades estan limitades a sis persones.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana reforçarà en un 30% el dispositiu dels caps de setmana, amb 260 agents.

 

Baixa la pressió hospitalària

A poques hores de l'acabament de l'estat d'alarma, la situació epidemiològica continua estable a Catalunya, malgrat que el risc de contagi encara és molt alt. Els principals indicadors milloren i baixa la pressió als hospitals.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, hi ha gairebé un centenar menys de pacients ingressats a planta i 448 persones segueixen a l'UCI, 20 menys que ahir. Feia un mes que les UCIs no estaven en aquestes xifres.

Pel que fa a la campanya de vacunació, un 27% dels catalans ja tenen almenys una dosi i un 13,4% –més d'un milió de persones– ja tenen la pauta completa.

Anar al contingut