S'acaba el confinament perimetral del Segrià pels rebrots de coronavirus
Un mosso atura un cotxe en un control del perímetre del Segrià, aquest dimarts a Soses (ACN)

S'acaba el confinament perimetral del Segrià pels rebrots de coronavirus

Ja es pot entrar i sortir de la comarca, però es mantenen les restriccions a Lleida i el Baix Segrià, amb la recomanació de no moure's

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge, a les 12 del migdia, s'ha aixecat el confinament perimetral del Segrià, 15 dies després que es va decidir i va entrar en vigor, el 4 de juliol, i ara s'acaba malgrat que llavors el govern va dir que possiblement es prorrogaria.

Això vol dir que els veïns dels 26 municipis ja poden entrar i sortir de la comarca sense limitació de moviments.

Malgrat tot, en la pràctica no s'hauria de notar, perquè des d'aquest cap de setmana la resolució aprovada pel govern per a una bona part del Segrià i la Noguera recomana evitar els desplaçaments.

A més a més, Lleida i 6 poblacions del Baix Segre, Alcarràs, Torres de Segre, Seròs, Aitona, Soses i la Granja d'Escarp, tenen mesures més restrictives des de dimarts. En aquest cas, els ciutadans no poden sortir del seu terme municipal ni s'hi permet l'entrada, si no és per motius laborals acreditats o de força major.

El confinament perimetral s'aixeca després que la comarca del Segrià hagi afegit els últims dies 133 positius nous, i ja n'acumula 4.091 des de l'inici de la pandèmia.

La Noguera demana mesures diferenciades

Pel que fa a l'altra comarca de la regió de Lleida on l'epidèmia està creixent, la Noguera, suma un total de 480 casos i 30 persones mortes en total des de l'inici de la pandèmia.

Una bona part són a la capital, Balaguer, on, segons el seu alcalde, Jordi Ignasi Vidal, hi ha hagut 114 casos des del 26 de juny.

Entrevistat al canal 324, Vidal ha demanat que les mesures aplicades a la comarca, la més extensa de Catalunya, tinguin en compte la diversitat de situacions dels municipis:

"Hi ha unes distàncies molt grans i, a més a més, hi ha unes tipologies molt diferents de municipis, de tal manera que és cert que a Balaguer estem tenint uns repunts bastant importants, però ens trobem molts municipis de la part alta que no tenen casos i, a més, tenen perfil turístic i tindrien les mateixes restriccions que aquí a la part baixa de la comarca."

Vidal ha explicat que estan en contacte amb el govern per definir quines mesures s'apliquen a cada municipi, i ha dit que a Balaguer voldria que es pogués limitar el nombre de persones que es poden reunir en trobades socials.

Nova resolució judicial

En el sentit reclamat per Vidal, aquest dissabte els jutjats de Lleida han tornat a limitar les restriccions decretades per la Generalitat a alguns dels municipis del Segrià i la Noguera.

Al Segrià, la decisió judicial n'ha exclòs municipis com Massalcoreig, una "sorpresa agradable" segons l'alcaldessa, Montserrat Jové.

També és el cas d'Artesa de Segre, a la Noguera, una decisió de "sentit comú", segons el seu alcalde, Mingo Sabanés.


Demanen "autonomia" municipal

D'altres municipis d'aquesta comarca, però, com és el cas de Penelles, n'han quedat exclosos, i el seu alcalde, Eloi Bergós, ha reclamat "autonomia" respecte de la Generalitat per prendre decisions pròpies.

"Estem envoltats de municipis més grans, de l'Urgell i del Pla d'Urgell, i no és agradable que tinguem mesures restrictives i els altres no."

Segons l'alcalde de Balaguer, el president de la Generalitat, Quim Torra, convocarà els pròxims dies a tots els alcaldes de la comarca a una reunió telemàtica per resoldre aquestes qüestions.

 

Pla general on es poden veure els cues de vehicles per accedir a Lleida a l'alçada de la rotonda dels Alamús al punt de control policial pel tancament perimetral del Segrià, el 9 de juliol de 2020. (H
Cues de vehicles per accedir a Lleida pel tancament perimetral del Segrià, el 9 de juliol (ACN)
ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut