Sabrià: "Cal construir una majoria sòlida per la república amb l'acció de govern"

Actualitzat

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha saludat en 7 idiomes que són alguns dels que es parlen a Catalunya per argumentar que la diversitat del país la fa rica com a poble: "Som una nació on hi cap tothom."

"És això el que som i el que volem ser: un país construït a partir de la diversitat de la seva gent. La diversitat ens fa més forts a l'hora d'emprendre el camí de la llibertat."

"Aquest país l'hem construït entre tots, amb gent arribada de tot l'estat espanyol i de tot el món, i tots són ciutadans de Catalunya."

 

La república és l'eina

Sergi Sabrià ha destacat que els 2 grans eixos d'ERC són la independència i les polítiques socials.

"La lluita social és indestriable de la lluita de la llibertat. La lluita social és l'objectiu d'ERC des de fa 87 anys. Això és fer república: treballar des del govern, des de l'ajuntament i des de tots els espais des d'on es pugui construir un país fort.
Polítiques socials per fer república, i república per construir una societat millor amb els valors republicans de sempre: llibertat, fraternitat i igualtat."

Sabrià ha destacat que finalment s'aconsegueix fer un govern i ha defensat la necessitat de treballar per aconseguir una majoria social sòlida a través de l'acció de govern i el diàleg.

"Cal que fem front comú tots els demòcrates de l'estat espanyol. Caldrà seguir construint una majoria sòlida a Catalunya a favor de la república, també a través de l'acció de govern, en contrast amb un Estat que no ho fa."

"Proposem un gran diàleg de país amb vocació constituent, on ningú se senti exclòs. De res serviria un diàleg entre els dos milions de ciutadans que ja estem convençuts. Només arribant a tothom, serà possible."

Juntament amb l'acció de govern, Sabrià apel·la a la mobilització al carrer de manera pacífica que, ha dit, ha de "continuar sent un pilar fonamental". També ha expressat l'esperança amb l'acció i els tribunals a l'exterior.

"Del front internacional arribaran bones notícies, perquè no s'oblidi que el cas català arribarà a Estrasburg."

Ha destacat el pas important que representa recuperar la institució del govern, ha alertat de l'amenaça que es manté del 155 i ha recordat el paper dels funcionaris durant la seva aplicació, que han rebut el suport de l'aplaudiment de l'hemicicle.

"Avui fem un pas important: recuperar la Generalitat de Catalunya per poder ser al costat de la gent. Dels treballadors públics per tornar a posar en marxa el país. Tornarem a tenir al davant una repressió d'un Estat no legitimat que avui ens torna a amenaçar amb el 155."

"Cal que tots els sectors d'aquest país notin l'aire fresc que suposa recuperar el govern, fonamental per situar la lluita social al centre de tot: desplegar la renda garantida, el pla integral sobre la pobresa energètica, garantir l'accés universal a la salut, també el dels immigrants, senyors de Ciutadans."

Amb aquesta frase s'ha dirigit expressament a la bancada dels diputats de Ciutadans per replicar el discurs d'Inés Arrimades que l'ha precedit.

Sabrià també s'ha adreçat a Ciutadans quan ha agraït que Torra reiterés les disculpes dient: "Fer-ho avui, i abans d'assumir el càrrec, és valent, l'honora i no fa riure."

Finalment ha recordat el compromís històric d'ERC, i el compromís dels presos i exiliats.

"Seguirem sent el soci més fidel del poble de Catalunya com ho hem sigut des de fa 87 anys. És l'hora de la victòria.
I els presos i exiliats, ells han fet possible que avui siguem aquí, per ells, no ens rendim. Persistim i seguim lluitant per ser, per guanyar la llibertat."

La "carpeta" dels vincles de Cs amb l'extrema dreta

En la contrarèplica, el portaveu republicà s'ha adreçat a Ciutadans per retreu'ls vincles amb l'extrema dreta. Després de recordar la voluntat d'Arrimadas d'internacionalitzar el "suposat supremacisme" de Torra, Sabrià ha demanat al partit taronja que no s'oblidi de la seva "carpeta" perquè "d'hemeroteca n'hi ha per a tothom":

"Sap qui és Libertas? És el partit d'ultradreta que es va presentar amb vostès a les europees.
Sap qui és Sagardoy? Una candidata al Senat que retirava llaços grocs amb els ultres de Hammersking.
I sap qui és Alexis Marí? És el síndic de València que van proposar vostès i que ara els adverteix que s'han envoltat de la pitjor extrema dreta. I això, només fent una cerca de tres minuts."

L'Arale es cola al debat

En la mateixa part del debat, Sabrià ha assegurat que els agradava més el PSC dels anys 80 perquè va fer seu el dret a l'autodeterminació. I ha mencionat la sèrie "El doctor Slump" per parlar del canvi d'opinió dels socialistes catalans:

"Per això ens agradava més el PSC dels anys 80, aquell que es va ser el dret a l'autodeterminació. El dia que el vam voler fer servir, aquest dret va desaparèixer de les seves agendes. Ah no, això ja no, quin horror, com diria l'Arale."

ARXIVAT A:
ERCInvestiduraEleccions 21DProcés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut