Sicus Carbonell en un pla mitjà durant el concert de celebració dels 25 anys de Sabor de Gràcia. Imatge del 5 de febrer de 2020. (Horitzontal)
Sicus Carbonell en un pla mitjà durant el concert de celebració dels 25 anys de Sabor de Gràcia. Imatge del 5 de febrer de 2020. (Horitzontal)

Sabor de Gràcia converteix el Palau de la Música en el temple de la rumba catalana per celebrar els 25 anys

ACN Barcelona.-Amb una banda de vint músics i innumerables artistes convidats, Sabor de Gràcia ha celebrat aquest dimecres els 25 anys amb un concert al lloc que consideren el "temple de la música". Del Palau de la Música n'han fet el temple de la rumba catalana, almenys per una nit, a ritme de ventilador i palmes. Han repassat èxits com 'Que volen aquesta gent', amb Txarango; el tema 'De pares a fills', d'Els Catarres, que han pujat a cantar amb el Cor Infantil de l'Orfeó Català; cançons de l'últim disc de celebració del quart de segle '25A' amb Macedònia o els rapers Moncho Chavea i Original Elías, així com la rumba mestissa de La Pegatina. Un concert, en el marc del festival Mil·leni, que també ha servit com un cant a la llibertat i a la tolerància.

El cantant de Sabor de Gràcia, Sicus Carbonell, ha dedicat el concert a l'exconseller Lluís Puig, qui va ser mànager del grup durant un any. Després d'emocionar-se recordant els inicis del grup fa 25 anys, ha engegat amb 'Estamos en onda', tema del disc '25 A' (Discmedi, 2020) en què la banda ha explorat noves sonoritats com el trap i l'electrònica. Fidels a la fusió que representa la rumba catalana, Sabor de Gràcia ha evidenciat a sobre de l'escenari "que la rumba és de tothom", i per això col·laboracions tan eclèctiques que van des del cant coral al reggaeton. Així s'ha vist amb 'De pares a fills', tema d'Els Catarres que amb el Cor Infantil de l'Orfeó han convertit en rumba. 'Ja és estiu' amb les Macedònia i 'La noche del Hawaiano' amb La Pegatina han confirmat que amb el ritme del ventilador i les palmes al públic del Palau els costava mantenir les extremitats immòbils. Amb un 'medley' de Peret el grup ha tornat als orígens de la rumba catalana, aquella que tan reivindiquen, i amb les Balkan Paradise Orchestra han entonat l'himne internacional del poble gitano, 'Gelem, gelem', immortalitzat en el disc 'Gitanos catalans' (2015).A 'Ritmo de Juanito' han pujat a l'escenari Los Banis i David Torras, amb qui han cantat aquest tema de 2004. Ha estat amb Txarango, que prepara el seu últim disc i no s'ha volgut perdre l'homenatge a un dels grups referents de la rumba catalana, quan el Palau ha saciat les ganes d'aixecar-se de la cadira. Alguer Miquel ha acompanyat Sicus Carbonell per cantar el tema de Maria del Mar Bonet 'Que volen aquesta gent' i han convertit el Palau en una festa. Un dels missatges més potents ha arribat amb el tema 'Volem cantar', que obre el disc '25A', i que representa un cant a la igualtat de gèneres, de races i col·lectius i a la tolerància. Aquesta cançó l'han dedicat al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La recta final l'ha encarat 'En casa de Sabor de Gràcia', amb Moncho Chavea & Original Elías.El grup ha finalitzat amb tres bisos: una versió de 'Hero' de Family of the Year, amb Jonatan Batiste a la guitarra; 'Me'n vaig a peu', de Joan Manuel Serrat; i 'El mundo baila'. Una culminació de ritmes que ha desenganxat definitivament els espectadors de les butaques i ha fet ressonar les palmes entre les parets del "temple de la música catalana".

Anar al contingut