L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (ACN)
L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (ACN)
Badalona

Sabater perd la moció de confiança presentada per aprovar els pressupostos de Badalona

L'oposició té ara 30 dies per presentar un candidat alternatiu; si no, els pressupostos quedaran aprovats automàticament

RedaccióActualitzat

No ha prosperat la qüestió de confiança vinculada a l'aprovació del pressupost del 2018 que va plantejar l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú.

14 vots en contra de la qüestió de confiança i 11 a favor

El ple ha retirat la confiança a l'alcaldessa amb els 14 vots en contra del PP, el PSC i Ciutadans i 11 vots a favor del seu grup, Guanyem Badalona en Comú, i d'ERC, ICV-EUiA, PDeCAT, a més de la regidora no adscrita Conxita Botey.

S'obre ara un termini de 30 dies perquè l'oposició presenti un govern alternatiu. El PP i el PSC ja han començat a fer propostes en aquest sentit. Si no ho aconsegueixen, els pressupostos quedaran aprovats d'aquí a un mes.

El regidor i president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha assegurat que "com a formació guanyadora de les eleccions municipals del 2015" iniciaran, des d'aquest dimarts, una ronda de contactes amb la resta de partits, amb l'objectiu de "posar punt final al govern d'ERC i la CUP a Badalona".

"Els partits que avui li retirem la confiança ja hem demostrat que ens podem posar d'acord. L'objectiu principal és que Badalona recuperi la normalitat i això passa perquè vostès deixin la cadira que ocupen de manera anòmala, doncs no van guanyar les eleccions".

No obstant, la possibilitat de formar un nou govern passa per un acord entre PSC, PP i Cs per sumar els 14 vots necessaris i, en aquest sentit, el regidor socialista Álex Pastor ha assegurat que el PSC està disposat a "liderar" el queda de legislatura abans de les eleccions municipals de 2019.

"Volem guanyar aquest any per canviar coses, per treure la ciutat de la fractura a la qual ens ha portat Sabater. No ens podem permetre dotze mesos més de paràlisi de gestió, ni imposicions d'una minoria. Sabater i Albiol han d'entendre que el seu temps ja ha passat."

En cas de no aconseguir un acord de consens entre els partits de l'oposició que permeti formar un nou govern, la coalició que lidera Sabater (Guanyem Badalona en Comú, ICV-EUiA i ERC) continuaria governant en minoria i els pressupostos per al 2018 s'aprovarien automàticament.

Sabater ha tornat defensar els pressupostos:

"No aprovar aquests pressupostos seria una pèrdua per a tots els veïns i veïnes, per a la millora de tota la ciutat, i és per aquest motiu que hem tornat a presentar-los una altra vegada, vinculats a una qüestió de confiança."

Anar al contingut