Sabater i Riera (CUP-G), en 10 frases: "No apuntalarem un govern per fer com fins ara: res i malament"
Dolors Sabater (ACN/Sílvia Jardí)
Entrevistes a Catalunya Ràdio i a TV3

Sabater i Riera (CUP-G), en 10 frases: "No apuntalarem un govern per fer com fins ara: res i malament"

RedaccióActualitzat

La candidata a la presidència de la Generalitat de la CUP-Un nou cicle per guanyar (CUP-G), Dolors Sabater, i el número 2 de la candidatura, Carles Riera, han protagonitzat, respectivament, les entrevistes electorals de Catalunya Ràdio i de TV3 d'aquest dijous.

Riera ha argumentat que la candidatura "és una confluència" i que la militància ha decidit "que la campanya posi de manifest aquesta pluralitat", i ha negat que aquest fet tingui res a veure amb les topades que hi ha hagut entre la CUP i l'estratègia de Sabater.

Nascuda a Badalona el 1960, Sabater va ser alcaldessa de la seva ciutat entre el 2015 i el 2018, quan va perdre una moció de censura promoguda pel PSC amb el suport del PP i Cs.

Sabater considera Salvador Illa, secretari d'organització del PSC, l'instigador d'aquella moció i parla de "veto total" al candidat socialista perquè "ha fet molt de mal" i perquè en un moment en què "cal enfortir els serveis públics", Illa "representa tot el contrari".

"El PSC representa el pitjor que li pot passar a Catalunya, tan econòmicament i socialment com des del punt de vista nacional, de drets democràtics. Representa l'apuntalament del règim del 78 en seva pitjor versió."


Disposats a entrar al govern

"La CUP-G està disposada a entrar i a assumir totes les responsabilitat amb la premissa d'impedir que hi pugui haver un govern del 155. Que ningú pensi que entrarem al govern o que apuntalarem un govern per fer el mateix que fins ara: res i malament."


Referèndum el 2025

"Les garanties [perquè sigui reconegut] les hem de posar nosaltres amb la nostra feina. Hem de recuperar la unitat estratègica de tot independentisme, cal deixar de barallar-se –els partits independentistes– i recuperar la confiança de la ciutadania, perquè cal el protagonisme de la societat civil."


Diàleg, amb condicions

"La taula de diàleg és un engany, perquè l'Estat s'hi asseu sense reconèixer el dret a l'autodeterminació. Diàleg [amb l'Estat], amb dues condicions irrenunciables: amnistia i reconeixement del dret d'autodeterminació."


Renda bàsica universal

"És per a tothom. Com a mínim 735 euros per persona, que garantirien que el sosteniment bàsic està cobert. Es basa en una reforma fiscal que és possible perquè la sufragarien, sobretot, les grans fortunes."

 

Riera demana que l'independentisme recuperi la iniciativa

El número dos de la candidatura defensa que la CUP és la garantia que Illa no sigui president, "que no hi hagi un govern del 155".

"Si esdevenim determinants, volem capgirar el Parlament, el govern cap a l'alliberament nacional del nostre país."


Borràs, investigada

"Borràs, en la seva situació judicial no hagués estat candidata de la CUP, JxCat ha assumit un risc molt alt. La causa oberta contra Borràs té un origen polític, però està relacionada amb possibles males praxis en la gestió de recursos polítics. Demanarem una garantia absoluta i verificable que no hi ha cap obra de mala gestió.


Programa econòmic

"El primer punt és el rescat de les persones, és el primer que cal fer per recuperar-nos econòmicament. Això vol dir aturar els desnonaments i garantir el dret a l'habitatge."


Sanitat 100% pública

"Cal reforçar els serveis públics, una sanitat 100% pública i una farmacèutica pública. La sanitat pública cubana i la producció farmacèutica pública cubana són referent mundial."


Full de ruta

"Hem de produir un tal conflicte democràtic amb l'Estat, una insurrecció democràtica que faci irreversible, per a la comunitat internacional, fer un referèndum."


Sabater ha estat entrevistada per Laura Rosel al programa "El matí de Catalunya Ràdio". Podeu escoltar-ne l'entrevista íntegra.

 

 

Riera ha passat pel plató d'"Els matins de TV3", on ha estat entrevistat per Lídia Heredia. Aquesta és l'entrevista íntegra:

 

 

ARXIVAT A:
Dolors SabaterEleccions Parlament Catalunya 2021CUPCarles Riera
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut