Dos patinadors circulant pel carril bici a Sabadell
Dos patinadors circulant pel carril bici a Sabadell

Sabadell regularà la circulació de patinets després d'un atropellament mortal

Una dona que anava en patinet va morir després de caure i ser atropellada per un camió

Actualitzat

A Sabadell, es plantegen ordenar la circulació dels patinets, després de l'accident mortal d'una dona que anava en patinet i va xocar amb un camió.

La dona, de 40 anys, va morir dimecres l'hospital després de ser atropellada per un camió, quan anava en patinet al barri de la Creu Alta. L'accident va passar fa un parell de setmanes. Va caure en un pas de zebra, just quan va es posar el semàfor en verd, i va ser atropellada.
 

Pas de vianants amb semàfor on va ser atropellada la dona

Arran de l'accident, l'Ajuntament es planteja regular la circulació d'aquests vehicles. Xavier Guerrero, regidor Espai Públic, veu la necessitat d'ordenar-ho

"És un vehicle còmode i fàcil que el pots guardar al despatx quan vas a la feina, perquè ja no és una bicicleta. Per tant, hem de crear normativa per regular-ho. Perquè, realment, no és una moda passatgera sinó que es quedarà."

A Sabadell, com en altres ciutats, no hi ha cap cens d'aquest tipus de vehicles, però cada dia en circulen més pels carrers. I són els mateixos usuaris, com en Raimon Bigatà, els que volen una normativa clara:

"Estem pendents perquè l'ajuntament de Barcelona diu una cosa, el Madrid en diu una altra. Els ajuntaments més petits no proposen res. Estem entre legal, il·legal i alegal."

 

 

On ja s'han posat a treballar en una ordenança que reguli els patinets elèctrics és a Lleida. És la segona ciutat catalana que ho fa, després de Barcelona.

Seria de les primeres de l'estat espanyol, juntament amb Barcelona i Madrid. L'alcalde, Fèlix Larrosa, diu que Lleida es prepara també de cara al futur.

"La Paeria ha rebut propostes d'empreses que es dediquen al lloguer d'artefactes d'aquestes característiques per millorar la mobilitat urbana."

Les vendes d'aquest vehicle van en augment. Entre els avantatges per als usuaris: que no gasta gasolina, és ràpid, ecològic, no té problemes per aparcar... Fins i tot hi ha gent que el compra, diuen, perquè li han retirat el carnet de conduir.

Entre els inconvenients, que són útils però també perillosos, per al conductor del patinet -algun ha caigut i ha acabat a urgències- i per als vianants. És en previsió de possibles conflictes que la Paeria vol aprovar la nova regulació dels patinets i altres vehicles similars.

Notícia relacionada: En patinet elèctric i amb un menor i la cara tapada per una autovia de 3 carrils

La nova norma vol, sobretot, garantir la seguretat dels vianants i, entre altres, prohibirà que els patinets circulin per les voreres.

A Barcelona s'han posat 1.200 multes a patinents elèctrics ens els primers 9 mesos en què s'ha pogut multar aquests vehicles. Gairebé la meitat són per circulació de risc, sobretot per saltar-se semàfors en vermell. Les multes poden arribar fins als 500 euros.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut