Sabadell recorre el requeriment de la Junta Electoral que ordena retirar dels edificis municipals els símbols partidistes

ACN Sabadell.-L'Ajuntament de Sabadell ha presentat un recurs contra l'acord de la Junta Electoral que ordena retirar de la façana dels edificis municipals tots els símbols que considera partidistes. La Junta al·lega que banderes, llaços i pancartes es poden identificar amb alguna de les candidatures que es presenten a les eleccions del 21 de desembre. Concretament, esmenta l'edifici consistorial, l'Ateneu, el Centre Cívic de Torre-romeu i la Torre de l'Aigua. Fonts municipals han explicat que l'objectiu del recurs és que la Junta Electoral "especifiqui" quins són els elements que cal treure, ja que actualment a la façana del consistori hi ha penjades diverses pancartes, un llaç de color groc, i fins hi tot, a la finestra del despatx del grup municipal de C's, hi ha la bandera d'aquest partit.

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant (Crida per Sabadell) ha afirmat que "les pancartes, els llaços i els altres símbols que hi ha penjats als edificis municipals no s'identifiquen amb cap candidatura concreta i només són una plasmació de l'exercici del dret a la llibertat d'expressió". Pel batlle, "exposar-los no hauria de comprometre la imparcialitat, l'objectivitat i la neutralitat del procés electoral, com diu la Junta Electoral".En aquest sentit, els responsables municipals han assenyalat que el recurs que s'ha presentat també apunta que l'acord de la Junta Electoral "és una vulneració del dret fonamental a la llibertat d'expressió consagrat de la Constitució", ja que s'entén que la carta magna reconeix els drets d'expressar lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula l'escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció. A més, apunten que la Constitució també estableix que aquesta activitat "no es pot restringir mitjançant cap tipus de censura prèvia".

Anar al contingut