Logo de La Caixa a la seu de la Diagonal de Barcelona
Seu de La Caixa de la Diagonal de Barcelona
Madrid

S&P posa en vigilància negativa a 14 entitats financeres espanyoles

L'agència de qualificació de risc Standard & Poor's ha posat en revisió negativa 14 entitats financeres espanyoles, tres dies després d'haver aplicat la mateixa decisió sobre la qualificació d'Espanya. En un comunicat, l'agència explica que les entitats afectades per la revisió negativa són el Santander (i la seva filial Banesto), el BBVA, CaixaBank (i la seva matriu La Caixa), el Banc Sabadell, Ibercaja, Bankinter, Bankia (i la seva matriu BFA), el Banc Popular, la Kutxa, la BBK, a més de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA).

Actualitzat
Aquesta revisió s'ha produït per l'"impacte" que pugui tenir en aquestes entitats la revisió a la baixa en dos esglaons de la qualificació d'Espanya, que es troba actualment en "AA-" (excel·lent baix), i que podria passar a "A" (notable). El 5 de desembre, l'agència va posar en revisió negativa a Espanya i a altres 14 països de l'eurozona, a causa de la crisi de deute sobirà a la qual s'enfronten.

Ara, l'agència ha pres la mateixa decisió en relació amb les principals entitats espanyoles, i es compromet a resoldre aquesta revisió en un màxim de quatre setmanes després que prengui una decisió sobre Espanya.

La revisió afecta a la qualificació "AA-" de llarg termini i "A-1+" de curt termini del Santander i Banesto, a més d'altres filials que operen també fora d'Espanya com Santander UK, Santander Consumer Finance, Santander Holdings USA, i Sovereign Bank. També es revisarà la qualificació "A+" de llarg termini del BBVA, i la "A/A-1" de llarg i curt termini de la seva filial BBVA USA. També afecta a la qualificació "A+/A-1" de llarg i curt termini de CaixaBank, i la "A-/A-2" de la seva matriu, la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona (la Caixa).

El mateix passa amb el "A-/A-2", del Sabadell, d'Ibercaja, de Bankinter, de la CECA, i de Bankia, així com de la qualificació "BBB-/A-3" de la matriu d'aquesta última, el Banco Financiero y de Ahorros.

També es revisaran les qualificacions "A-2" de deute a curt termini del Banco Popular Español, la Kutxa i de la BBK. A més de la decisió adoptada aquest dijous, l'agència comunica que manté la revisió negativa per al deute a llarg termini del Popular, la Kutxa i la BBK, decidida el passat 11 d'octubre.
Anar al contingut