Imatge d'arxiu d'avions de Ryanair
Ryanair cancel·larà 21 rutes en no haver arribat a cap acord amb la Generalitat per renovar el conveni.
Girona

Ryanair seguirà a l'aeroport de Girona com a mínim fins al 2016

Un acord amb la Generalitat, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç garanteix la base d'operacions de Ryanair a l'aeroport de Girona com a mínim fins al 2016. El compromís econòmic, a canvi de promoció turística, no s'oficialitzarà fins que prengui possessió el nou govern.

Actualitzat
Ryanair mantindrà la base d'operacions a l'aeroport de Girona com a mínim fins al 2016. Els responsables de la companyia irlandesa han arribat a un acord econòmic, a canvi de promoció turística, amb la Generalitat, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç.

Un acord que incrementa fins als set milions i mig d'euros la quantitat anual que hi posaran aquestes tres entitats, públiques i privades, que integren l'AGI, l'associació pel desenvolupament de les comarques gironines. El president de l'AGI i màxim responsable de l'àrea de mobilitat del govern, Manel Nadal, creu que és una quantitat assumible, tenint en compte els beneficis econòmics que representa per al sector turístic gironí. D'aquí que hagi insistit a fer una crida als empresaris perquè assumeixin també una part d'aquests diners.

Amb aquest acord, Ryanair es compromet a mantenir, com a mínim, quatre milions de passatgers cada any a l'aeroport de Girona, on tindrà 10 avions de base durant la temporada d'estiu i 6 a l'hivern. És una xifra d'usuaris que confirma les previsions d'un descens evident pels pròxims anys, tenint en compte que, per exemple, el 2009 Ryan Air va transportar cinc milions de passatgers a Girona i que aquest any superarà els quatre i mig.

Tot i això, Manel Nadal ha dit que són passatgers que, a diferència del que passava fins ara, la majoria es quedaran a les comarques de Girona. I és que, segons Nadal, "abans l'aeroport de Girona feia com el de Barcelona, i ara hi haurà un canvi substancial". Amb tot, Nadal, assegura que amb el nou conveni hi haurà més passatgers per a Catalunya.

La companyia assegura 64 rutes regulars des de Girona l'estiu del 2011, de les quals se'n confirmen vuit de noves a països com Alemanya, Suècia, Noruega, Bulgària, Polònia i Estònia.

Administracions, empresaris i responsables de Ryanair s'han reunit a Barcelona per tancar l'acord, que no es firmarà fins d'aquí a uns díes, un cop s'hagi constituït el nou govern.
Anar al contingut