Barcelona

Ryanair regala 6.000 vols després de les queixes per incompliment d'una campanya publicitària

Ryanair ha ofert més de 6.000 vols d'anada gratuïts per compensar els qui van respondre el passat dia 4 a una campanya publicitària de la companyia aèria i que no van poder aconseguir el bitllet gratuït que oferia perquè les previsions es van desbordar, ha informat Rynair. L'Agència Catalana de Consum va rebre un total de 150 denúncies de persones que asseguren haver-se sentit enganyades per la campanya publicitària de Ryanair.

Actualitzat

El passat dia 4, centenars de persones van acudir a la plaça de Catalunya de Barcelona en resposta a una campanya publicitària de la companyia irlandesa de baix cost, en què prometia bitllets d'avió gratis a qui portés pancartes en les quals s'exalcés Rynair davant Iberia.

L'èxit de la convocatòria va desbordar les previsions de Rynair i desenes de persones es van quedar sense el seu promès bitllet, fet que va ocasionar les protestes dels afectats, encara que la companyia assenyala en un comunicat que "tenia prou vols gratuïts", però "va haver de parar de distribuir-los a causa de la preocupació de la policia per la gran quantitat de persones que hi van acudir".

Després de rebre un total de 150 denúncies de persones que asseguren haver-se sentit enganyades per la campanya publicitària de Ryanair, l'Agència Catalana de Consum (ACC) va obrir un expedient informatiu a l'aerolínia de baix cost per a requerir-li que, en un termini de deu dies, facilités tota la informació possible sobre el que va passar i aclarís com compensaria els ciutadans que es van quedar sense bitllet.

El mateix dia dels incidents, Ryanair va decidir oferir bitllets gratis a aquelles persones que havien acudit a la concentració de la plaça Catalunya i que enviessin un correu electrònic amb el seu nom i adreça a la companyia aèria, que es va comprometre a remetre un bonus per volar gratis a les 1.000 primeres persones que ho fessin.

La companyia, que ha assegurat que ha facilitat ja a l'ACC tota la informació requerida, ha destacat que finalment els vols gratuïts regalats han estat 6.000.

Anar al contingut