Ryanair no hauria acreditat les causes per tancar la base de Girona

Segons el sindicat SEPLA, un informe d'Inspecció de Treball va investigar els canvis contractuals en els treballadors

Actualitzat

Ryanair ja ha començat a comunicar els acomiadaments als treballadors que no van acceptar el canvi de contracte per un fix discontinu a l'aeroport de Vilobí d'Onyar.

Enmig d'això, Inspecció de Treball creu que la companyia no hauria acreditat les raons que van fer servir per presentar els ERO de Girona i les Canàries. Ho ha denunciat el sindicat SEPLA, que assegura que ha tingut accés a l'informe d'aquest organisme del Ministeri de Treball, que va investigar els canvis contractuals en els treballadors.

L'informe conclou que la documentació era esbiaixada, amb dades vagues.

 

 

A més, la companyia irlandesa s'hauria reservat informació durant les converses amb els treballadors de Girona, un fet que va els va fet perdre capacitat negociadora. L'aerolínia els va plantejar només com una hipòtesi el canvi dels contractes a fixos discontinus, quan al final aquesta va ser la condició per no anar al carrer. La majoria ho van acceptar i la base de Girona es manté.

 

Caos a les Canàries

En canvi, les tres bases de les Canàries van tancar dimecres i van deixar sense feina 224 persones.

El sindicat USO ha denunciat que Ryanair tot just enviava les cartes d'acomiadament als treballadors de les bases de Tenerife, Gran Canària i Lanzarote, tot i que s'ha de fer amb un mes d'antelació.

Un extreballador, Diego de Dios Muñoz, explicava l'emoció de l'últim vol:

"L'aterratge ha estat el pitjor del vol perquè veus Gran Canària i saps que serà el teu últim aterratge, amb els ulls plens de llàgrimes. He rebut la indemnització per tres anys, tot i que fa 8 anys i mig que treballo a Ryanair."

Nicolás Rodríguez, d'USO Canàries, denunciava aquest ERO:

"Hauran de demostrar davant d'un jutge per què ens han fet fora mentre han seguit contractant gent, una empresa que té 900 milions de beneficis bruts a l'any."

L'aerolínia de baix cost ha retirat la desena d'avions que tenia a les illes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut