La vaga afectaria el pont de Sant Joan (ACN / Roger Segura)

Ryanair anirà a judici per l'ERO als treballadors de Girona i les Canàries

L'Audiència Nacional ha admès a tràmit la demanda que van presentar els sindicats pels acomiadaments i per coaccionar els empleats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Aeroports

Ryanair haurà de respondre pels acomiadaments de treballadors de Girona i de les Canàries, on la companyia ha tancat les bases. També per la denúncia de coaccions als treballadors de Girona que van acceptar canviar el contracte i que han passat de fixos a fixos discontinus, cosa que implica anar tres mesos l'any a l'atur.

L'Audiència Nacional ha admès a tràmit la demanda que van presentar els sindicats dels tripulants de cabina i pilots d'avió. La data del judici ja està fixada: el 10 de març, segons han informat els sindicats.

Els representants dels treballadors van decidir recórrer als tribunals perquè consideren que l'ERO ha estat "una autèntica coacció, frau de llei i intent d'engany", a banda d'un "clar exemple de l'incompliment de l'obligació de negociar amb bona fe".

 

En la demanda, els sindicats al·legaven que la companyia no va acreditar els motius de l'ERO i que l'expedient es basava en les pèrdues que suposava el retard en les entregues dels Boieng 737-MAX, la incertesa d'un impacte del Brexit en els vols a les Canàries i una baixada de demanda dels vols a Girona durant l'hivern.

Tot i així, USOC, Sitcpla i Sepla (els tres sindicats demandants) exposaven que l'estacionalitat a la terminal gironina ha estat "una constant" des que Ryanair va obrir la base.

El mes passat, el Departament de Treball de la Generalitat va avisar Ryanair de sancions perquè les noves condicions dels treballadors a Girona incompleixen la llei en punts com la mobilitat, les vacances, els exàmens mèdics o l'exclusivitat.

ARXIVAT A:
Infraestructures Aeroports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut