Ruz vol jutjar la ministra Mato per haver-se lucrat amb els presumptes delictes del seu exmarit

El jutge, en canvi, desimputa Ángel Acebes

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz proposa fer seure al banc dels acusats 43 dels més de 100 investigats en el "cas Gürtel" i entre aquesta quarantena de persones hi ha la ministra de Sanitat espanyola, Ana Mato. Ruz considera Mato partícip a títol lucatriu, és a dir, que considera que es va beneficiar econòmicament amb els delictes presumptament comesos pel seu exmarit i exalcalde de Pozuelo, Jesús Sepúlveda.

Amb aquesta interloculòria el jutge Ruz tanca la instrucció d'una peça separada que va obrir el 29 de juliol passat per portar a judici els fers de la "primera època" d'aquesta trama, del 1999 al 2005, un dels principals acusats de la qual és Luis Bárcenas.

Ruz, doncs, ha fet transformat les diligències en procediment abreujat, el pas previ a obrir el judici oral contra els imputats. A banda de Mato, el magistrat també ha afegit com a imputada en qualitat de partícip lucrativa la dona de l'exalcalde de Majadahonda Guillermo Ortega.

A més, ha retirat la imputació a l'exsecretari general del PP Ángel Acebes i ha mantingut la del PP com a responsable civil a títol lucratiu. El magistrat arxiva la imputació a Angel Acebes perquè considera que no es pot demostrar que hagués comprat accions de Libertad Digital amb diners de la suposada caixa B del PP.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut