Rutines i imaginació per sobreviure al confinament amb criatures

La xarxa s'omple d'activitats que fan passar més bé l'experiència d'estar tancats a casa pel coronavirus

Actualitzat

Organització, imaginació i molta paciència són les claus per sobreviure al confinament amb fills petits -i no tan petits- a casa. Moltes famílies han establert rutines per intentar mantenir uns horaris i garantir que hi hagi temps tant per a l'oci com per a no perdre el fil del curs.

Als grups de WhatsApp, fa dies que corren idees per ajudar a fer passar les hores. Des de classes virtuals de ioga, fins a recursos educatius, com els que Educació ha fet arribar als centres.

Els menjadors de les cases s'han reconvertit en gimnasos improvisats; les cuines, en laboratoris. Les prestatgeries amb llibres han transformat cadascuna de les històries que hi recullen en petits tresors i els instruments musicals han fet possible una altra manera d'expressar tot el que s'està vivint aquests dies.

Des de Lleida, l'Emma, una nena de 6 anys, ha creat una cançó: "Queda't a casa". Parla del coronavirus i l'ha il·lustrat amb uns dibuixos fets per ella mateixa.

"El coronavirus es contagia a tothom, infecta la gent, si s'acosten molt, tenen tos i febre i mal de coll. Toca, toca, toca quedar-se a casa, encara que nevi, plogui o surti el sol. Queda't a casa."

La seva mare ho ha penjat a les xarxes i està triomfant.

 

 

L'èxit de l'Emma ha estat gran a Twitter i ja compta amb una versió realitzada per Clara Molins, una de les cantants de la banda musical Rombe, formada només per dones.

 

 

Com diu la cançó de l'Emma, "toca quedar-se a casa" i la creativitat dels més petits amb la paciència de pares i mares fa arribar a les xarxes  bones fórmules per passar millor un confinament que recordaran tota la vida.

També des del seu confinament, el grup infantil Xiula han fet una cançó en 24 hores que ha penjat a Youtube. S'han inspirat en el que els han enviat molts nens i nenes i han aprofitat les desenes de vídeos que s'han gravat mentre s'estan tancats a casa.

 

 

En una cosa coincideixen els menuts: estan ben informats de per què no poden sortir al carrer. La paraula "coronavirus" ja no es fa estranya a ningú.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut