Imatge de l'edifici del Kremlin. (Foto: Wikimedia)
Un portaveu del Kremlin diu que el president Putin està informat minut a minut. (Foto: Wikimedia)
Moscou

Rússia titlla d'"acció criminal" l'operació militar ucraïnesa i assegura que acaba amb la possibilitat d'una solució pacífica

El Kremlin contraposa els seus "esforços per rebaixar la tensió i arreglar el conflicte" a l'ordre de Kíev de "disparar contra ciutats i pobles"

RedaccióActualitzat

Rússia adverteix que l'operació de càstig llançada aquest divendres per l'exèrcit ucraïnès a la ciutat de Sloviansk acaba amb les esperances que el conflicte d'Ucraïna se solucioni de manera pacífica. Un portaveu del Kremlin diu que el president Putin està informat minut a minut dels esdeveniments que considera "una acció criminal". 

Moscou contraposa els seus "esforços per rebaixar la tensió i arreglar el conflicte", sense especificar quins, a l'actitud del govern de Kíev, a qui acusa d'ordenar a la seva aviació de combat disparar contra ciutats i pobles.

Des del Kremlin també es mostren "extremadament preocupats" pels periosidtes russos i d'altres països que hi ha a la zona sud-est d'Ucraïna i demana a les autoritats de Kíev que en garanteixin la seguretat.

En l'operació per recuperar el control de Sloviansk han mort dos militars i tres helicòpters han estat abatuts, segons un comunicat del Ministeri de l'Interior ucraïnès. A més, hi ha diversos ferits. El ministre, però, ha dit que l'operació segueix el seu curs i que l'exèrcit d'Ucraïna ja ha recuperat nou dels punts de control dels prorussos i ha informat de combats amb armes pesants. A més, ha acusat els separatistes de fer servir mercenaris.  

 

Anar al contingut