Un operador elèctric finlandès confirma que Rússia ha tallat el subministrament
Fingrid confirma que Rússia ha tallat el subministrament elèctric a Finlàndia (Reuters)

Rússia talla el subministrament d'electricitat a Finlàndia

L'anunci arriba en un moment de tensions creixents entre Rússia i Finlàndia, després que el govern del país nòrdic fes públic dijous que demanaria l'ingrés a l'OTAN

RedaccióActualitzat

Després que aquest dijous Finlàndia anunciés que demanaria l'ingrés immediat a l'OTAN, RAO Nordic Oy, la filial europea de l'empresa energètica russa RAO, ha anunciat talla el subministrament d'electricitat a Finlàndia per problemes de pagament.

"Ens veiem obligats a suspendre la importació d'electricitat a partir del 14 de maig", ha informat l'empresa a través de la seva pàgina web. RAO Nordic Oy ha assegurat que "les vendes efectuades des del 6 de maig encara no s'han acreditat amb fons al compte bancari".

Segons el comunicat emès per l'empresa, "aquesta situació és excepcional i ha succeït per primera vegada en més de vint anys". Han afegit que esperen que "la situació millori aviat i que el comerç d'electricitat es pugui reprendre".

L'empresa finlandesa que gestiona la xarxa elèctrica, Fingrip, ha confirmat el tall aquest dissabte. Segons els seus responsables, el tall no tindrà cap efecte sobre el subministrament elèctric al país.

Finlàndia ha estat històricament el principal importador d'electricitat de Rússia. Només el 2021, Rússia va subministrar a Finlàndia 8.200 milions de kW/h d'un total de 21.770 milions de kW/h exportats.


Gas a Europa

Aquest anunci es fa l'endemà que Rússia també hagi anunciat que tallava el subministrament de gas a Europa a través del gasoducte Iamal, que passa per Polònia i abasteix, principalment, Alemanya.

A l'abril la companyia gasista russa Gazprom també va anunciar que aturava el subministrament de gas a Polònia i a Bulgària perquè no pagaven en rubles, la divisa russa.

 

ARXIVAT A:
RússiaFinlàndia
Anar al contingut