El president rus, Vladimir Putin. (Foto: Reuters)
El president rus, Vladimir Putin. (Foto: Reuters)
Moscou

Rússia realitza un llançament de prova d'un míssil balístic internacional en plena crisi a Ucraïna

Justament el dia que hi ha hagut el primer incident amb trets d'advertència de soldats russos en una base militar, Rússia ha dut a terme aquest gest, que alguns interpreten com una provocació. Els Estats Units no estan preocupats pel llançament de prova d'aquest míssil perquè n'havien rebut un avís per part del Kremlin abans que comencés l'actual conflicte a Ucraïna.

RedaccióActualitzat

En plena crisi a Crimea, Rússia ha realitzat aquest dimarts un llançament de prova d'un míssil balístic intercontinental, és a dir, que podria impactar en territori, per exemple, dels Estats Units. Justament el dia que hi ha hagut el primer incident amb trets d'advertència de soldats russos en una base militar, Rússia ha dut a terme aquest gest, que alguns interpreten com una provocació, i a més el president del país, Vladímir Putin, ha justificat la invasió de territori ucraïnès per soldats sense identificació.

El llançament s'ha efectuat des del polígon militar de Kasputin Yar, a la part europea de Rússia, i "ha assolit amb la precisió programada un objectiu assenyalat en el polígon de Sari Shagan", segons ha explicat el portaveu del ministeri de Defensa rus. El llançament coincideix amb la visita a Kíev del secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, que ha condemnat la intervenció russa a Crimea.

Els EUA ho sabien

Els Estats Units no estan preocupats pel llançament de prova d'aquest míssil perquè n'havien rebut un avís per part del Kremlin abans que comencés l'actual crisi a la república autònoma ucraïnesa de Crimea. La portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Caitlin Hayden, ha aclarit que es tracta d'un llançament "notificat prèviament i rutinari".

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut