Diversos països europeus han prohibit també l'entrada d'hortalisses espanyoles. (Foto: Reuters)
Diversos països europeus han prohibit també l'entrada d'hortalisses espanyoles. (Foto: Reuters)
Moscou

Rússia prohibeix la importació i la venda d'hortalisses procedents d'Espanya i d'Alemanya

Rússia ha prohibit la importació de fruites i hortalisses procedents d'Espanya i d'Alemanya i no descarta fer el mateix amb totes les hortalisses procedents de la resta de països europeus. L'anunci l'ha fet el cap de la sanitat russa, Guennadi Onístxenko, que ha instat la població a comprar productes autòctons. Moscou ha pres aquesta decisió després que a Alemanya una infecció intestinal ha afectat 1.200 persones i ja n'ha mort una desena. Les autoritats alemanyes han confirmat que al darrere hi ha un brot d'una variant del bacteri intestinal "E. coli" i assenyalen com la font del contagi uns cogombres espanyols.

Actualitzat
Rússia ha ordenat també la retirada dels productes espanyols i alemanys dels supermercats i acusa la UE de no donar una explicació raonable sobre el brot del bacteri intestinal i el seu origen.

Bèlgica ha restringit la importació de cogombres de les dues explotacions espanyoles sospitoses d'haver distribuït les hortalisses contaminades amb el bacteri intestinal "E. coli". La República Txeca ha ordenat la retirada de les dues partides que van arribar al país la setmana passada procedents d'Alemanya, i Dinamarca ha fet el mateix amb fruites i hortalisses procedents d'Espanya. Àustria ha començat a retirar de la venda al públic cogombres, tomàquets i albergínies procedents de majoristes alemanys que els havien comprat a empreses espanyoles.

La vigilància alimentària als diferents països de la UE s'ha reforçat a l'espera que hi hagi més dades sobre l'origen de la contaminació. Un expert de la Comissió Europea ha afirmat que de moment no és necessari un bloqueig general de la importació de productes agrícoles procedents d'Espanya.

Hi ha discrepàncies sobre l'origen de la infecció. Segons mitjans de comunicació alemanys, l'origen es va detectar després de realitzar una anàlisi a diverses hortalisses, entre les quals quatre cogombres escollits aleatòriament al mercat d'Hamburg. D'aquests quatre cogombres, tres eren espanyols i el quart, holandès.


Anar al contingut