Imatge d'una dona testimoni de Jehovà
Els fiscals consideren que destrueixen famílies, fomenten l'odi i amenacen la vida
Moscou

Rússia prohibeix els Testimonis de Jehovà, en considerar-los un grup extremista

El Tribunal Suprem rus ha prohibit la pràctica d'aquest culte i ha ordenat que es confisquin tots els seus béns

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem de Rússia ha ordenat la prohibició de totes les activitats dels Testimonis de Jehovà al país, en considerar-los una organització extremista. També ha ordenat que es confisquin tots els seus béns.

D'aquesta manera queda suspesa la pràctica d'aquest culte i es dissol tant el centre de direcció dels Testimonis de Jehovà a Rússia com les 395 filials que hi té.

Les autoritats russes ja havien posat diverses publicacions del grup en una llista de literatura extremista prohibida i els fiscals han acusat els Testimonis de Jehovà de ser una organització que destrueix famílies, fomenta l'odi i amenaça la vida.

El grup, una denominació cristiana amb seu als Estats Units coneguda per la seva predicació porta a porta, nega aquesta descripció.

El responsable del grup a Rússia ha anunciat que recorreran la decisió del Tribunal Suprem i que, si cal, arribaran al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Putin permet per llei que l'home pugui pegar a la dona un cop l'any

La vida religiosa està dominada al país per l'Església ortodoxa, que hi té una considerable influència política i compta amb el suport del president Vladímir Putin. La branca russa dels Testimonis de Jehovà té 175.000 seguidors.

Anar al contingut