Rússia es compromet a tancar una "presó de balenes" després de crítiques per "tortura"
"Presons de balenes"

Rússia es compromet a tancar una "presó de balenes" després de crítiques per "tortura"

Rússia reacciona a les pressions internacionals i es compromet a posar en llibertat a l'estiu el centenar de cetacis confinats en petits espais des de fa mesos

RedaccióActualitzat

Ja fa temps que grups ecologistes assenyalen el govern rus com el culpable de tenir un centenar d'orques i balenes beluga empresonades en piscines marines a l'est del país. Molts d'aquests animals són venuts, finalment, a centres oceanogràfics de la Xina per grans sumes de dòlars. Ara, a l'intent que Putin els alliberi, s'hi ha sumat l'explorador Jean-Michel Cousteau, fill de Jacques Cousteau.

En aquestes piscines, conegudes popularment com "presons de balenes", Rússia hi té retingudes 11 orques i 87 balenes blanques. Entitats ecologistes han denunciat que el tracte cap a aquests cetacis és digne de ser qualificat de "tortura". Aigües congelades, poc espai per entrar en calor i risc d'infeccions. Ja n'han mort uns quants exemplars.

 

 

Els ecologistes assenyalen que Rússia hauria ingressat 6 milions de dòlars per cada orca venuda a la Xina i ja n'hauria venut 17.

Per aquest motiu, l'explorador oceanogràfic Jean-Michel Cousteau s'ha desplaçat a Moscou per reunir-se amb el govern rus juntament amb l'ONG The Whale Sanctuary Project. El seu director executiu ha compartit a Twitter un vídeo on explica quina és la voluntat dels científics: trobar la millor manera de rehabilitar els animals.


Després de la reunió, el ministre de Recursos Naturals i Ecologia rus, Dimitri Kobilkin, s'ha compromès a alliberar els animals aquest estiu.

"Durant l'hivern, hauria estat impossible alliberar els animals. Els hauríem perdut. A l'estiu, l'alliberament sí que serà possible."

 

 

En aquesta qüestió, el govern rus està dividit. Caldrà veure si l'impacte mediàtic del cas forçarà Putin a complir l'alliberament anunciat pel seu ministre de Medi Ambient.

ARXIVAT A:
Medi ambientMaltractament animal
Anar al contingut