La nova llei ampliarà les restriccions LGTBI al cinema i la literatura (Reuters)
La nova llei ampliarà les restriccions LGTBI al cinema i la literatura (Reuters)

Rússia endureix encara més la llei contra la "propaganda homosexual"

El document és una actualització de l'actual llei contra el col·lectiu LGTBIQ+, que prohibeix la propaganda de relacions "no tradicionals" en menors

Actualitzat

Nou cop per a la comunitat LGTBIQ+ de Rússia. La Duma estatal ha aprovat un projecte de llei que prohibeix la propaganda de "relacions sexuals no tradicionals". La iniciativa compta amb el suport de tots els partits que conformen l'arc parlamentari.

El document preveu una actualització de l'actual llei contra la propaganda LGTBIQ+, que prohibia les declaracions a favor de les relacions i preferències sexuals del col·lectiu en menors. Ara, aquestes restriccions s'amplien a les persones majors d'edat.

El projecte de llei ha estat aprovat per unanimitat en la primera lectura de les tres que s'han de fer. El president de la Duma, Viatxeslav Volodin, ha dit que la decisió ha estat presa d'acord amb els interessos de Rússia i els seus ciutadans.

Volodin ha afegit que s'ha de fer tot el possible per protegir els infants i persones que "volen viure una vida normal".

"Hem de fer tot el possible per protegir els nostres fills i aquells que volen viure una vida normal. Tota la resta és pecat, sodomia, foscor. El nostre país hi està lluitant en contra."

Altres declaracions polèmiques són les del degà de l'Església ortodoxa russa, Andrei Tkatxev, que ha dit que "una persona moralment podrida és socialment perillosa".


Les restriccions LGTBIQ+ s'amplien al cinema i la literatura

La nova iniciativa aprovada pel Parlament prohibeix la difusió de les relacions "no tradicionals", la pedofília i la propaganda sobre el col·lectiu LGTBIQ+ a internet, llibres, pel·lícules, publicitat i mitjans de comunicació. També s'estableix la prohibició de la difusió d'informació "perjudicial per a la salut i el desenvolupament dels infants" als serveis audiovisuals.

Segons informa el web oficial de la Duma, per accedir a recursos de pagament en línia serà necessari un codi especial que confirmi l'edat de l'usuari.

En el sector del cinema les pel·lícules que promoguin continguts LGTBIQ+ no rebran un certificat de lloguer.

A més, la publicitat no podrà contenir informació sobre relacions o preferències sexuals contràries als "valors tradicionals".

En el cas dels nens i nenes russos, queda totalment prohibida "la propaganda, visual o escrita, sobre relacions i preferències sexuals no tradicionals, així com la informació que pugui fer que els nens vulguin canviar de sexe".

Les multes per incomplir la llei poden arribar als 81.600 euros

Segons el diputat del partit conservador Rússia Unida, Aleksandr Khinshtein, la multa als ciutadans que violin la prohibició de propaganda LGTBIQ+ serà d'entre 50.000 i 400.000 rubles (800 a 6.500 euros) per als ciutadans. Per als funcionaris, la multa serà d'un màxim de 800.000 rubles (13.000 euros).

En el cas de les persones jurídiques, les multes poden arribar a ser d'entre 800.000 i 5 milions de rubles (13.000 i 81.000 euros) o la suspensió de les activitats de l'empresa durant 90 dies.

Les sancions econòmiques també s'amplien a les violacions de la prohibició per promoure la pedofília i la difusió entre els menors d'informació que pugui provocar que es vulguin canviar de sexe.

 

Putin defensa que els valors tradicionals han de ser respectats

En relació amb la nova llei contra la propaganda LGTBIQ+, el president Vladímir Putin ha aprofitat la seva intervenció en el grup de discussió Valdai --think tank amb seu a Moscou-- per dir que ningú podrà dictar mai al poble rus "quin tipus de societat i sobre quins principis s'ha de construir".

El president rus, durant la seva intervenció al grup de discussió Valdai (Reuters)

El líder rus ha afirmat que Rússia té dret a escollir el seu propi camí dins d'un món multipolar.

"La democràcia real en un món multipolar pressuposa la possibilitat que qualsevol nació pugui triar el seu propi camí i sistema sociopolític. Si els Estats Units i els països de la Unió Europea tenen aquest dret, Rússia també."

D'altra banda, Vladímir Putin ha defensat que els valors tradicionals han de ser respectats "perquè són únics, al contrari que "els valors neoliberals".

"Els valors tradicionals no es poden imposar a ningú, però cal respectar-los i cuidar allò que cada nació ha triat durant segles."

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Vladímir PutinRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut