Putin arrasa a Rússia i serà president fins el 2024

RedaccióActualitzat

Les eleccions russes no han portat cap sorpresa i sembla que Vladímir Putin encetarà un nou mandat presidencial, el quart. Putin, hauria obtingut més d'un 76% dels vots, segons els primers resultats. Vuit punts més dels que va obtenir el 2012.

En segon lloc quedaria el candidat comunista, Pável Grudinin, amb un 12,3%. El segueix l'ultranacionalista Vladímir Zhirinovski amb el 6,5% dels sufragis.

La participació dels 110 milions d'electors ha estat al voltant del 60%. Per primera vegada ha participat en aquestes eleccions l'annexionada península de Crimea que ha complert quatre anys de la reunificació amb Rússia. Els resultats definitius generals no se sabran fins la matinada.

 

 

Putin: Més del 70% dels vots

Putin ha votat a primera hora a Moscou amb la tranquil·litat que li donaven els sondejos, que ja pronosticaven que obtindrà més del 70% dels vots, molt per sobre del seu rival més ben situat, el candidat comunista, Pàvel Grudinin.

Però cal tenir en compte que el líder de l'oposició, Aleksei Navalni, no s'ha pogut presentar a les eleccions per una condemna per un cas de corrupció que ell assegura que va fabricar el Kremlin.

 

 

Amb la victòria, doncs, Putin explota l'annexió de Crimea per atiar el nacionalisme. Aquesta victòria allargarà el seu temps a la presidència, fins a gairebé un quart de segle, fins al 2024, quan tindrà 71 anys.

Serà el segon mandatari que més temps haurà ocupat el càrrec. Només el dictador soviètic, Josef Stalin, va governar durant més temps. Putin ha promès utilitzar el seu nou mandat per reforçar les defenses de Rússia contra Occident i augmentar el nivell de vida dels ciutadans russos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut