Moscou

Rússia denuncia que han trobat fosses comunes a Alep amb desenes de cossos mutilats

Moscou ha insistit els últims mesos que grups armats que controlaven la ciutat han assassinat civils que volien fugir

RedaccióActualitzat

Moscou ha denunciat que han trobat fosses comunes amb desenes de cossos mutilats i amb trets al cap a Alep, ciutat alliberada la setmana passada per l'exèrcit sirià, amb el suport de tropes russes. "A les fosses hi ha desenes de sirians que han patit tortures salvatges i represàlies. Molt d'ells estan mutilats", ha dit Ígor Konashenkov, portaveu militar rus, que ha afegit que "segons sembla, això és només el principi". El militar ha avisat: "Els resultats de la primera inspecció dels barris d'Alep abandonats per l'anomenada oposició poden impressionar molts."

El Kremlin ha insistit els últims mesos que grups armats que controlaven l'est d'Alep han assassinat nombrosos civils que volien abandonar la ciutat a través dels corredors humanitaris habilitats per l'exèrcit rus. El general Konashenkov també ha informat que les tropes russes han localitzat set magatzems amb munició suficient per armar diversos batallons de combatents, i armament pesant abandonat com tancs, canons i llançadores de míssils.

Aquest ha estat el primer Nadal que Alep ha viscut amb calma relativa des del començament de la guerra civil. Aquest diumenge es va fer una missa a l'església de Sant Elias, que havia estat quatre anys clausurada i que els bombardejos han deixat en ruïnes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut