La plataforma està pensada per arribar a un públic estranger.
La plataforma està pensada per arribar a un públic estranger.
Moscou

Rússia crea una agència de notícies on-line per contrarestar la visió informativa occidental

El projecte tindrà també emissions de ràdio i webs en diferents idiomes i vol acabar amb la visió unipolar del món

RedaccióActualitzat

ssia ha posat en marxa un projecte informatiu multimèdia de gran envergadura per poder contrarestar la visió occidental de las notícies. Aquesta plataforma tindrà oficines a més de 30 països i donarà la versió per a l'exterior de l'agència oficial Rossia Sevodnia, en català Rússia Avui.

La plataforma ha estat batejada com a Sputnik. Es tracta d'una agència de notícies a internet amb emissions de ràdio en una trentena d'idiomes, segons ha explicat Dmitri Kisiliov, el director general de Rossia Sevodnia, l'antigua RIA Novosti. La pàgina web agrupa els tres webs de RIA en anglès, espanyol i àrab, a les quals se sumaran al desembre els serveis en xinès.

Kisiliov ha remarcat que Sputnik està "en contra de la propaganda agressiva que alimenta actualment el món unipolar, una visió que és irreal". Per això, "difondrem una visió més multipolar, més propera a cada país, als seus interessos, cultura i tradicions"."Creiem que el món està cansat que hi hagi un país que es considera excepcional, exclusiu", ha dit en referència als Estats Units.  

El projecte es desenvoluparà a través de redaccions a 17 països de l'antiga Unió Soviètica i a d'altres 17 ciutats d'Europa, Àsia, els Estats Units i l'Amèrica Llatina.

Cada oficina regional multimèdia -on hi haurà també un centre de premsa- tindrà entre 30 i 100 treballadors. Dmitri Kisiliov no ha donat dades del cost del projecte, però ha assegurat que Rossia Sevodnia no ha vist augmentat el pressupost estatal, sinó que ha dut a terme una redistribució dels recursos.

Anar al contingut