Sant Petersburg

Rússia construirà la seva primera central nuclear flotant abans del 2010 i preveu fabricar-ne sis més

Rússia construirà la seva primera central nuclear flotant en quatre anys. El projecte d'aquesta central, que es vol que sigui operacional a finals del 2010, costarà uns 263 milions d'euros. Un dels dirigents del consorci estatal rus d'Energia Atòmica ha dit que Rússia ha de crear una unitat de producció especial per una estació flotant perquè hi ha una clientela estrangera a la regió de l'Àsia-Pacífic.

Actualitzat

"Segons els pronòstics, la demanda de plantes atòmiques de petita i mitjana potència és de més de 500 reactors. Amb seguretat, en podem tenir en aquest mercat un 20-30%", ha declarat el director del consorci estatal rus d'Energia Atòmica, Serguei Kirienko.

En aquest sentit, Kirienko ha anunciat la signatura d'un contracte per a la construcció de la primera planta nuclear flotant per a les drassanes Sevmash, al mar Blanc.

Moscou projecta construir sis centrals nuclears flotants els pròxims anys, un projecte sense precedents al món, que es vol que ajudi a resoldre el problema del proveïment d'energia a les regions més allunyades del nord i de l'extrem orient rus.

El cost d'una planta nuclear flotant -segons ha explicat Kirienko- és d'uns 200 milions de dòlars, mentre que el període per a la seva amortització no superarà els set anys.

Anar al contingut