Rússia diu que els soldats d'Azovstal s'han rendit i anuncia que ja controla tot Mariúpol

El Kremlin anuncia la rendició del batalló Azov, que resistia a la foneria Azovstal de Mariúpol, i considera conquerida la ciutat

RedaccióActualitzat

Rússia canta victòria a Mariúpol. El Ministeri de Defensa rus ha explicat que els darrers soldats del batalló Azov que quedaven a la planta d'Azovstal s'han rendit.

Són 531 militars que han deixat les armes. El comandant ucraïnès que s'atrinxera al complex industrial de Mariúpol certifica que han rebut ordres de Kíiv d'aturar els combats per salvar la vida dels militars. Assegura que estan enretirant els companys morts i que tots els civils i els militars ferits greus han estat evacuats.

La Creu Roja Internacional demana tenir accés als soldats capturats (Reuters/Alexander Ermochenko)

La planta d'acer era l'últim focus de resistència a la ciutat del mar d'Azov. Feia dies que la caiguda final era una notícia esperada després de les diverses evacuacions que s'han fet a la zona.

Segons Rússia, des del 16 de maig, 2.439 soldats s'han rendit a la planta.

El Comitè Internacional de la Creu Roja intenta reunir les dades de tots aquests presoners i ha demanat poder-hi accedir  "de forma immediata" per saber com estan.

La planta d'Azovstal es troba al sud de Mariúpol (Reuters/Alexander Ermochenko)

Amb la caiguda de la planta, l'exèrcit rus tindria el control de tot el litoral del mar d'Azov i connecta Crimea amb les regions del Donbass que es van autoproclamar independents.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut