Els bombers treballen en l'extinció del incendi del dipòsit de combustible
Els bombers treballen en l'extinció de l'incendi del dipòsit de combustible (Reuters / Ministeri Emergències rus)

Rússia acusa Ucraïna d'entrar al seu territori per atacar un dipòsit de fuel a Bélgorod

Ucraïna nega ser responsable de l'atac

RedaccióActualitzat

Rússia ha acusat Ucraïna d'atacar un dipòsit de combustible a la ciutat russa de Bélgorod, a 40 quilòmetres de la frontera ucraïnesa. Segons el governador de la regió, Viatxeslav Gladkov, dos helicòpters de l'exèrcit ucraïnès haurien bombardejat la instal·lació en el que seria el primer atac d'Ucraïna des de territori rus.

El mateix governador de la regió també ha afirmat que dos treballadors de la instal·lació han resultat ferits. En un comunicat posterior, la petroliera russa Rosneft, propietària del dipòsit de combustible, ha dit que l'incendi no ha provocat ferits.

El govern ucraïnès ha negat ser responsable de l'explosió. Ho ha assegurat al perfil de Telegram Ukraine Now, on ha titllat els russos de "racistes":

Hi ha hagut un incendi en un dipòsit de petroli a Bélgorod, a Rússia, a prop de la frontera amb Ucraïna. Els racistes intenten acusar Ucraïna d'això.


Les tropes russes es concentren en l'assalt de Mariúpol

Mentrestant, a Ucraïna les tropes russes haurien abandonat, de moment, l'ocupació de Kíiv i estarien concentrant els esforços en l'assalt al port de Mariúpol, al mar d'Azov, segons un comunicat emès aquesta matinada per l'Estat Major de les forces armades ucraïneses.

Segons el mateix comunicat, l'exèrcit rus està utilitzant tropes traslladades des d'Abkhàzia, una de les autoproclamades repúbliques independents a Geòrgia, la independència de les quals reconeix Rússia.

La Creu Roja intentarà aquest divendres subministrar ajuda d'emergència i medecines a Mariúpol, a més de participar en l'evacuació dels civils atrapats a la ciutat assetjada, on --segons Ucraïna-- continuen vivint unes 160.000 persones sense aigua, ni llum ni medicaments.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut