Barcelona

Rull diu que la llista unitària del 27-S "representa el millor del catalanisme polític"

Rull fa una defensa aferrissada de la llista unitària, que defineix com una Via Catalana en petit

RedaccióActualitzat

El coordinador general de Convergència Democràtica, Josep Rull, fa una defensa aferrissada de la llista unitària, que ha definit com una Via Catalana en petit. Diu que és "transversal ideològicament" i que representa "el millor del catalanisme polític".

"La virtut de la llista és que representa totes les virtuts ideològiques del país"

A l'espai "L'entrevista de Catalunya Informació", Rull ha confirmat també la presència de gent del nou partit de Demòcrates de Catalunya a llista única sobiranista perquè "eixamplen l'espai ideològic". Els noms més coneguts són els d'Antoni Castellà, Joan Rigol i Núria de Gispert.

El coordinador general de CDC creu que la candidatura "és extraordinària" perquè ha aconseguit "reactivar el turbo de la il·lusió i tenir una opció guanyadora".

Sí a escurçar terminis

Rull també ha garantit que el full de ruta serà impecable, i que s'han estudiat i treballat tots els passos que podria fer el govern espanyol per intentar acabar amb el procés.

Respecte als terminis per arribar a la independència que inclourà l'acord per la llista unitària, el dirigent de Convergència no rebutja l'escurçament de terminis plantejat per Esquerra Republicana.

"Treballarem per escurçar terminis, sempre amb el màxim nivell de seguretat, però estic d'acord amb el que plantejava Junqueras: allò que es pugui fer amb menys temps, si es fa amb garanties, fem-ho"

Dilluns es presentarà la llista i la setmana vinent es donarà a conèixer el programa electoral i es detallarà el full de ruta cap a la independència.

CDC reclama la centralitat a Unió

El coordinador general de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha rebatut el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i insisteix que, a Catalunya, qui representa el catalanisme integrador són ells.

"El catalanisme integrador el representa Convergència Democràtica de Catalunya. Insistim que CDC és un partit moderat i des de la moderació, el diàleg i el pactisme, el que diem és que avui el més sensat és fer un pas endavant cap a la independència"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut