Sant Joan Despí

Rull demana "cuidar les formes" per eixamplar la base del procés independentista

RedaccióActualitzat

Josep Rull demana cuidar les formes en el procés independentista per poder generar confiança. Rull reitera que el referèndum es farà, però adverteix que és molt important la forma com es fa per donar confiança a la gent i eixamplar la base de suport a l'independentisme. 

"Ni un pas enrere i ni un pas en fals. Com millor ho executem, més àmplia serà la base que ens donarà suport. Les formes també són molt importants. Les formes ens poden ajudar. Unes formes que donin confiança i tranquil·litat a la gent ens poden ajudar a eixamplar la base. Perquè l'objectiu no és només fer el referèndum, l'objectiu amb majúscules és fer el referèndum i guanyar-lo."

En "L'entrevista del diumenge", al 3/24, el conseller de Territori i Sostenibilitat també advoca per centrar-se en l'objectiu i treure tensió amb els instruments que s'estan utilitzant per anar cap a la independència.

"Traiem-nos tensió respecte als instruments. Ho farem perquè ho volem fer. Ho farem bé i ho farem possible."

Rull ha recordat que, aquesta setmana, Junts pel Sí i la CUP es reuniran per decidir el pròxim pas després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, i ha posat l'èmfasi en el fet que el text no qüestiona la partida pressupostària dedicada als processos participatius. 

"Tenim una voluntat granítica de fer el referèndum, per una banda, i, per l'altra, el Consell de Garanties no toca els recursos, no toca els diners."

Rull també s'ha referit a la possibilitat que Mas sigui el candidat del PDeCAT en les pròximes eleccions. Sobre això, diu que ara toca el referèndum i que després espera que ja hi hagi eleccions constituents.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut