Barcelona

Rull creu que Martorell hauria de posar el càrrec a disposició de CDC després de l'encàrrec a Método 3

Josep Rull ha explicat que es tracta d'una qüestió de confiança dins del partit. A més, ha assegurat que la direcció de Convergència no sabia que Martorell havia encarregat un dossier a Método 3 sobre la seu del partit a Sabadell.

RedaccióActualitzat
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, creu que l'actual director d'Institucions Penitenciàries, Xavier Martorell, hauria de posar el seu càrrec a disposició del partit i confia que ho farà després que s'hagi sabut que va encarregar a Método 3 un informe sobre la seu del partit a Sabadell. Segons el número 3 de CDC, es tracta d'una qüestió de confiança dins del partit perquè n'hauria d'haver informat la formació.

"El que estem parlant en aquests moments és si ha de posar el seu càrrec a disposició del partit per un tema de confiança", ha dit Rull en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio". En aquest sentit, el número 3 de la formació ha explicat que el partit li ha demanat explicacions i ha obert un procés de reflexió que "si és el cas, que sembla que serà el cas, posarà el càrrec intern a disposició del partit, que és el que li correspon".

A més, Rull ha reiterat que no coneixien les investigacions de l'empresa de detectius: "Nosaltres no teníem constància que s'haguessin fet aquests treballs a Sabadell, que ara hem acreditat que sí". De tota manera, ha volgut puntualitzar: "No són treballs d'espionatge sinó de raspat de la seu en un moment que era una seu molt assetjada".

A l'espera del que passi amb el seu càrrec al capdavant d'Institucions Penitenciàries, el que sí que se sap és que aquest dimarts Xavier Martorell presentarà la renúncia com a president de Convergència Democràtica a Sant Cugat del Vallès.

Mentrestant, s'han de reunir el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per primera vegada des que va esclatar l'escàndol d'espionatge entre partits a Catalunya. La polèmica gira al voltant de si la investigació l'han de portar els Mossos d'Esquadra o la Policia Nacional, i per què la policia ha accelerat tant aquesta investigació i no d'altres.
Anar al contingut