Josep Rull, durant l'entrevista al programa "Més 3/24"
Josep Rull, durant l'entrevista al programa "Més 3/24"
Sant Joan Despí

Rull considera "una provocació o una estupidesa" fer coincidir la declaració de Mas amb l'afusellament de Companys

En una entrevista al programa "Més 3/24", Rull també ha qüestionat que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, critiqui les manifestacions davant del TSJC

Actualitzat

El coordinador general de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha criticat el fet que la declaració d'Artur Mas davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya coincideixi amb l'aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys. En una entrevista al programa "Més 3/24", Rull ha dit que la data de la declaració del president de la Generalitat en funcions demostra l'allunyament entre la Justícia i bona part dels catalans:

"O és una provocació o és una estupidesa política o les dues coses. Triar aquesta data, tan sensible per als catalans, demostra fins a quin punt hi ha una distància abismal entre la realitat del país i una determinada concepció de la justícia"

Rull també ha qüestionat que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, critiqui les manifestacions davant del TSJC i exigeixi que "es deixi treballar" als magistrats. El coordinador general de CDC ha considerat "un sarcasme o un oxímoron" que des del govern espanyols es "parli d'independència judicial a aquestes alçades".

"Acatar les normes del Parlament"

Rull també ha destacat que Junts pel Sí vol basar la propera legislatura en "acatar principalment les normes que emanin del Parlament" i no les de les institucions espanyoles. El número dos de CDC, però, ha apuntat que l'objectiu és "no demanar als catalans que desacatin normes, sinó que acatin les del Parlament", en ser preguntat per la proposta de la CUP de desobeir els dictàmens del Tribunal Constitucional.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut