Rull s'adreça a la gent que li dona suport a les portes de Lledoners, el passat 12 de març
Rull s'adreça a la gent que li dona suport a les portes de Lledoners, el passat 12 de març

Rull acusa el Suprem de no ser imparcial en el seu recurs a Estrasburg

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat és el tercer encausat per l'1-O que presenta recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans

RedaccióActualitzat

Josep Rull, conseller del govern de Carles Puigdemont cessat l'octubre del 2017 per l'aleshores president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha presentat recurs davant del Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a la ciutat francesa d'Estrasburg. En el recurs, presentat aquest divendres pel seu advocat, Jordi Pina, s'argumenta la vulneració de diversos drets i s'acusa el Suprem de no ser imparcial.

Rull considera que l'alt tribunal no era la instància que havia de jutjar-lo, en ser ell diputat al Parlament i haver passat els fets a Catalunya, però que es volia evitar de totes totes que els encausats fossin jutjats a Barcelona.

Assegura, també, que declaracions de diversos magistrats demostren que no eren imparcials, i que també és una manca d'imparcialitat que tant el jutge instructor com els de la sala de recursos i els de la sala del judici fossin integrants de la sala segona del Suprem.

 

 

El recurs de Rull denuncia que no es permetés citar com a testimoni Carles Puigdemont, amb l'argument que estava processat, però que, en canvi, es permetés declarar al major Josep Lluís Trapero i a Anna Simó, integrant de la mesa del Parlament.

I valora que la condemna per sedició és desproporcionada i argumentada amb expressions "vagues". Assegura que la interpretació és "extensiva, que anava més enllà del tenor literal del precepte" i recorda que cap altre ciutadà ha estat acusat de sediciós. I apunta que es tracta del "primer 'alçament sense alçats' de la història".


Tercer recurs a Europa

Rull ha presentat el recurs a Estrasburg després que el Tribunal Constitucional rebutgés per majoria el seu recurs i que s'esgotés el recorregut judicial a Espanya.

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat és el tercer condemnat pel Suprem a fer-ho, després de Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, i de Jordi Turull, company seu al Consell Executiu.

El recurs de Rull manté l'esquema del que ja va presentar Turull.

Previsiblement, la setmana que ve també presentarà recurs davant del TEDH Jordi Sànchez, aleshores president de l'Assemblea Nacional Catalana i ara secretari general de Junts per Catalunya, segons ha pogut saber l'agència ACN.

 

ARXIVAT A:
Josep RullJudici procésReferèndum 1-OGovern empresonat
Anar al contingut